Den seneste plantetrend er et smukt supplement til dine grønne favoritter

De grønne planter er flyttet ind i mange danske hjem og flytter ikke ud igen lige foreløbigt. Men måske det er på tide, at give dem et løft med denne smukke trend?

26. november 2019 af Eva Pryds

Instagram bugner med dem. Blomsterbutikkerne har dem, og du bør erhverve dig dem.

Der tegner sig en tendens; lilla potteplanter vinder indpas i boligen.

Hvis du vil være med på den nyeste plantetrend, så lad nuancer af violet danne fine farvespil i dit hjem. 

De findes i forskellige varianter, nogle fungerer godt i potter i vindueskarmen, andre er oplagte i hængepotter. Fælles for de tre fineste af sin slags, er, at alle er nemme at holde og kræver minimal pleje.

Lilla planter

3 gode stueplanter med lilla blade 

'Coleus' - paletblad 

Paletblad er en smuk violet plante med nældelignende blade. Midten er lysere end kanten, hvilket danner et fint spil i hvert blad.

Den er vild med lys og farverne står ekstra flot frem, når solen får lov at skinne på den. Faktisk så glad, at den nemt tilter til den ene side i retning mod solen. Derfor kan du med fordel vende planten ofte, så alle sider får mest muligt lys. Sørg for at vande den jævnligt, men undgå at overvande, da rødderne ikke kan tåle at sjaske i vand.

'Oxalis Triangularis' - sommerfuglekløver

Med sine nærmest sommerfugle-lignende blade er den danske betegnelse, sommerfuglekløver, meget passende. Planten har kløverlignende blade i violette toner og sætter derudover smukke lyslilla blomster.

Den er nem at holde, og det er tydeligt, når den mangler vand. Så falder den ganske enkelt sammen. Vand den derfor jævnligt og stil den lyst, så vil den holde sig opretstående.

Bladende folder sig sammen om natten og folder sig ud igen når lyset vinder frem - en vidunderlig lille plante at hilse på om morgenen.

TIP Hvis du har en lilla kaffesladder og den begynder at sætte grønne blade, så fjern disse hurtigst muligt for at undgå, at hele planten bliver helt grøn.

'Tradescantia Zebrina' - kaffesladder

Bladende er grønne med lyse striber på oversiden og lilla på undersiden.

Vand den ofte, så rødderne holdes fugtige. Den trives bedst ved at stå lyst, men ikke i direkte sol og kan blive stor.

© Stueplanter.dk

5 tip til, hvordan du styler dine lilla planter 

TIP Du kan med fordel lade din 'Coleus' indgå i en større samling af planter i lilla og lyserøde toner. Her er det Johanna fra @kvarteret_krukan, der fint viser, hvordan hendes 'Coleus' ( i øverste venstre hjørne) er i fint selskab.

TIP Charlotte fra @cph.muse viser, hvordan en imponerende stor 'Tradescantia Zebrina' har fået lov at udfolde sig frit og har formeret sig til en smuk planter, der vælter ud over vindueskarmen. Planten egner sig også perfekt som plante i hængepotter, hvor den vil falde smukt. 

TIP Eline, der har profilen @elineengen, har placeret sin 'Oxalis Triangularis' i vindueskarmen, hvor lyset fremhæver de svævende blade og deres fine lethed. 

TIP Klip de nederste grene af din 'Coleus' og få en fin opstammet version, som Catarina fra profilen @annacate har gjort med sine.  

TIP Anne, der står bag profilen @huset_i_djupviken, bruger planten som dekoration på bordet. Du kan med fordel lade planten gøre det ud for en buket blomster - især hvis du er så heldig at din 'Oxalis Triangularis' blomstrer.

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...