Denne smukke trend er præcis, hvad der skal redde dit efterår!

Hvis du tænker at årets kolde måneder er lig med tunge tekstiler og mørke nuancer, så tro om. Med denne trend kan du gå vinteren i møde med en lys og venlig indretning.

soveværelse gardiner
© Ellos

Det kan føles lettere deprimerende, at vi går mørkere tider i møde, men med få midler kan du bevare den lyse og lette stemning, sommeren har budt på.

Hæng gardiner op, og opnå en fornemmelse af højloftede rum og luksuriøs indretning, når du placerer dem helt oppe mod loftet og lader dem nå gulvet.

Hvis du ønsker et neutralt udtryk, så vælg helt simple hvide gardiner, der ikke larmer for meget.

Vælger du i stedet en mørk nuance, kan du understrege din personlige stil og give de naturlige lyskilder som vinduer og døre opmærksomheden.

IKEA, Jotex eller Ellos er gode bud på, hvor du kan finde smukke lange gardiner til en overkommelig pris. Men du kan også gå all in og bestille dem på mål fra fx. Garant.

(PSSST... Her kan du se vores store guide til gardiner, og hvor du kan købe dem).

Gå efter hør og andre lette materialer, som tillader lyset at trænge ind - uanset hvilken farve du ønsker.

Grå kontrast

Du kan sagtens vælge en mørk grå nuance, så længe stoffet er let og tillader lyset at skinne igennem. Hvis dine vægge er hvide, kan de grå gardiner bryde de ellers lyse flader i rummet og være med til at give det personlighed. Lad dine gardiner starte helt oppe ved loftet og ende i gulvhøjde og du vil opleve fornemmelsen af højloftede rum.

Kig til haven

Hvis du har havedøre eller åbning ud til en terrasse, er det oplagt at sætte lange lyse gardiner op ud til haven. Lad de lyse være yderst og en mørkere tone inderst, så kan du skifte mellem at bruge den ene eller anden slags alt efter lysindfaldets styrke. Vælg et naturligt materiale som hør eller bomuld for at danne en organisk, naturlig overgang til haven.

Dæmpet mønster

For at skabe lidt liv i de lange gardiner, kan du vælge nogle med et nedtonet mønster som her, hvor harlekinmønster af broderede firkanter kan anes. Det giver øjeblikkeligt rummet et personligt udtryk og samtidig lidt liv til de lange lyse flader.

Velvære-vibe

Hvis du har plads til det, så dyrk den luksuriøse hotelstemning til fulde ved at hænge lange gardiner op i dit badeværelse. Vælg en romantisk farve som denne rosa, og der er dømt ultimativ feminin velvære.

Farve på børneværelset

Også på børneværelset kan de lange gardiner give en stemning af luksus. Vælg her en farve, som er med til at understrege den resterende indretning i rummet. Hænger du flere smalle baner op frem for ét langt, vil der opstå et mere legende udtryk på dit barns værelse.