Derfor er den nordiske minimalisme ikke længere overalt på Instagram

Har du også bemærket, at der er sket et skift i dit Instagram feed? Noget nyt kendetegner efterhånden de fleste populære boligprofiler - og vi forstår det godt!

Maksimalistisk indrettede stuer
© @cathdelichtenberg / @morrisseymmm

Minimalistisk indretning har fået en modspiller

Måske har du også bemærket, at noget har ændret sig i dit instagram-feed, hvis du følger en god portion bolig-profiler ligesom os.

I lang tid var det domineret af den nordiske minimalisme, hvor less is more. Det stilrene udtryk med hvide vægge, lyst træ, få møbler og sparsomt nips har længe været overalt, men det har ændret sig.

I et stykke tid har vi set en indretningstrend, der peger i den helt modsatte retning og giver det minimalistiske udtryk kamp til stregen.

Den maksimalistiske trend inviterer farver, mønstre, forskelligartede møbler og masser af nips og udsmykning ind i indretningen, og det er for alvor ved at give genklang ude i de danske hjem - og dermed også på Instagram.

Måske fordi den maksimalistiske trend åbner for muligheden for at vise, hvem du er. Den "giver dig lov" til at lege og eksperimentere med indretningen i langt højere grad og dermed mulighed for mere klart og tydeligt at fortælle en historie. Din historie.

Indretningen skal ikke længere være så seriøs. Så stilsikker. Vi leger mere, mikser stilarter og sætter vores personlige præg, som disse skønne posts er et godt eksempel på.

PSSST Læs med her, hvis du vil have ideer til, hvordan du kan forme dit rum med farver.

5 tips til maksimalistisk indretning

Kun fantasien sætter grænser for en maksimalistisk indretning, da trenden handler om at hjemmet skal være personligt, varmt og helt unikt. Hold dig ikke tilbage. Tænk 'more is more' og husk på disse tips, så du ikke ender med et kaos, du ikke havde tænkt dig.

  1. Lad indretningen være et miks af nye og gamle møbler, arvestykker, loppefund og vintage pieces. Stilen lægger op til, at du over tid får fingrene i skønne møbler, plakater, tæpper og andre unikke fund, som du kan indrette dit personlige hjem med.
  2. Brug farver i indretningen! Mal eksempelvis en eller flere vægge i en markant farve, som kan indramme rummet, eller vælg en sofa i en funky farve, der kan være et statement piece i din stue.
  3. Mønstre hitter virkelig også i den maksimalistiske indretning - hvis du kan lide dem. Du kan udsmykke dine vægge med mønstret tapet og samtidig skabe en varm og hyggelig stemning, eller indrette med mønstrede puder og farvestrålende vaser.
  4. Lange gardiner og flotte gulvtæpper gør virkelig noget dejligt for den maksimalistiske indretning og er med til at rammesætte indretningen i rummet.
  5. Lav en billedvæg! Bland plakater og billeder med forskelligartet motiver og i forskellige rammer med andet vægpynt, og skab et cool og personligt udtryk.