De fleste overser helt denne afgørende ting i indretningen

Hvis dette aspekt ikke er optimalt kan du ikke undgå, at det påvirker hele indretningen i rummet.

© Alvhem/Ferm Living

Det er meget simpelt.

Et grimt gulv kan spolere selv den fineste møbelsamling.

Et flot gulv kan redde en halvgennemført indretning.

© Jotex

Tænk over det.

En smuk samling af Y-stole omkring et rundt, stilfuldt marmorbord. Oven på et orangegult fyretræsgulv fyldt med knaster...

Nej, vel?

Det skurer.

Men en omgang sildebensparket? Det kan noget andet. Lidt mere. Og det kunne fyrretræsgulvet også, hvis det fx var blevet malet.

Men mange mennesker overser den store rolle, gulvet spiller for det endelig udtryk, når de skal indrette sig.

Og det er en skam.

Nogle, der for alvor har forstået, at gulvet er den tavse stjerne, er nogle af de mange boligbrands, der sender kampagnebilleder ud med deres nye produkter i fokus.

De bruger en del krudt på at finde cool steder at skyde billederne, fordi de ved, at rammen omkring deres ting er noget af det mest definerende for, hvordan vi opfatter dem.

Vægge og lofter er nemmere

Vægge og lofter er anderledes "nemme" at transformere og det er sjældent her, det halter, når det gælder den gode indretning. Gulvet derimod er et sted, mange har tendens til bogstavelig talt at overse, når de forholder sig til, hvordan de skal bo.

Men det er uendelig godt givet ud, hvis du gør.

Det behøver ikke være dyrt at opgradere dine gulve. Det kan være en tur med malerullen, der giver det skub, der skal til.

Her kan du se eksempler på gulve, der giver noget særligt og ekstra til en indretning og et lokale, der ellers ville være lidt ligegyldigt.

© Ferm Living
© Menu
© Alvhem
© Alvhem

Så næste gang du skal indrette noget, så overvej om du skal opgradere eller male gulvet.