Derfor spiller Ikea en væsentlig rolle i Game of Thrones

Game of Thrones er en af de dyreste tv-produktioner til dato, men holdet bag serien er ikke for fine til at tage en tur i Ikea efter remedier.

© HBO
© HBO

Lige nu løber 7. sæson af den eventyrlige HBO serie Game of Thrones over skærmen, og hver mandag venter millioner af fans verden over på det seneste afsnit i den spændingsfyldte føljeton.

Og selvom serien er en af de dyreste tv-produktioner i historien, og budgettet til hvert afsnit er på niveau med prisen på indspilningen af en hæsblæsende actionfilm, er det alligevel i det budgetvenlig varehus Ikea, at produktionens kostumedesignere henter store dele af remedierne til de imponerende kostumer.

Det populære Tejn tæppe, som til forveksling ligner skind, har nemlig vist sig at være helt ideelt til de slidte, middelalderlige kostumer, fortalte seriens tidligere kostumedesigner Michele Clapton fornyligt ved en tale på The Getty Museum i Los Angeles. Her forklarede hun desuden, hvordan tæpperne bliver farvet og trimmet og får påsyet læderstropper, inden de bruges som kapper på settet.

© Ikea