Det skal du vide, før du maler dine vægge

Den rigtige farve vægmaling i det rigtige rum giver en dejlig stemning i boligen. Med Nordsjös produkter kan du desuden glæde dig over et professionelt og langtidsholdbart resultat. Her får du ekspertens tips til projektet!

Nordsjö Ambiance Xtramatt giver fløjlsmatte vægge og ekstra dybde til den smukke mørke farve. Denne nuance på væggen er Nordsjö Dark Lyon.

Vi danskere har fået mere lyst til modige farvevalg på vores vægge, men for mange kan det være svært at finde ud af hvilken farve og finish, der passer bedst til boligens forskellige rum. Her giver Per Nimér, designchef hos Nordsjö maling, guidelines til at vælge helt rigtigt:

Hvor stort er rummet, du vil male?

Tommelfingerreglen er, at lyse, kølige farver åbner rummet op og får det til at virke større. Mørke og varme farver vil typisk give en mere intim stemning. Tag derfor udgangspunkt i hvor stort rummet er, når du skal vælge farver.

Hvad er dine yndlingsfarver?
De helt store trendfarver i 2017 er blåt og grønt og en blanding af disse; turkise toner – nuancer, der emmer af himmel, hav og noget hyggeligt og velkendt. Men de rigtige farver for dig vil altid være dem, som du instinktivt føler dig mest tiltrukket af.

Entréen skal kunne klare snavs fra gæster, mudrede børn og våde hunde. Nordsjö Easy2Clean giver matte og refleksfri vægge, så din entré ser nymalet ud i længere tid. Denne væg er malet med Nordsjö HoP Grey Sand – en lys og luftig farve, der giver fornemmelsen af mere plads.

Hvilken effekt ønsker du?

Monokrom
Den samme farve på alle vægge giver en rolig baggrund, der får møbler og andre objekter i rummet til at træde bedre frem.

Matchende
Forskellige nuancer af én bestemt farve, hvor de mest lyse bruges til paneler og lofter, giver et harmonisk, rummeligt og stilfuldt look.

Moderne
Kontrasten mellem en farvet væg med hvide paneler eller vægge gør den dominerende farve mere intens og bringer fokus på arkitektoniske detaljer.

Til køkkenet og spisepladsen er det godt at vælge en holdbar maling, der er nem at holde ren. Nordsjö Easy2clean giver matte og refleksfri vægge, så du nemt kan holde snavs og klæbrige håndaftryk væk. Væggene herover er malet med Nordsjö Denim Drift – årets farve i 2017 – en rolig og fredelig farve, der fungerer sammen med alt.

Hvordan ser farverne ud på væggene?
Køb farveprøver hos din forhandler, så du kan teste dem i et par dage. Mal en firkant på mindst et par fod i højde og bredde. Observer, hvordan de tager sig ud i i kunstig belysning og når dagslyset bevæger sig igennem rummet.

Hvilken kvalitet har du brug for?
Billig maling indeholder ofte færre farvepigmenter og er mindre dækkende, så det kan betale sig at investere i kvalitet. Er I en børnefamilie, kan I med fordel gå efter en smudsafvisende og slidstærk vægmaling som Easy2Clean fra Nordsjö, der også er mat og refleksfri.

Er der sammenhæng fra rum til rum?
Et rum med en meget lys farve, der afløses af et rum med en meget mørk farve kan virke disharmonisk. Overvej derfor også din bolig som en helhed, når du vælger farver, så der er et fint flow med afbalancerede overgange.

OM NORDSJÖ

Uanset om du ønsker luksuriøse matte stuevægge eller er på udkig efter slidstærke matte køkkenvægge, så har Nordsjö farven til dig. Med den rigtige farve fra Nordsjö på det rigtige sted, kan du få smukke vægge overalt, der samtidig tåler lidt mere.

Find nærmeste forhandlernordsjo.dk eller gå på opdagelse i farvekortet.

Tip! Se trin-for-trin videoen herunder, der viser, hvor nemt det er at male dine vægge med Nordsjö maling: