Dette bliver de 10 største boligtrends i 2020 ifølge Pinterest

Mange verden over starter deres indretningseventyr på Pinterest og derfor kan det populære billedmedie på et solidt grundlag spå om fremtidens trends.

Boligtrends 2020
© Pinterest100

Indretnings- og boligtrends for 2020 ifølge Pinterest

Hvert år offentliggør billedmediet Pinterest en statistik over de søgninger, der er steget mest det forgangne år, og som de forventer for alvor bryder igennem i det kommende år.

Tidligere har listen været præget af nye farver og materialer; ting som tekstilkunst og stormønstret tapet, men listen for 2020 har et bemærkelsesværdigt andet udtryk. I stedet for at være inddelt i kategorier som bolig, mode og skønhed er de 100 populære søgeord i stedet arrangeret efter overordnede trends såsom ”Beyond Binary” som indeholder søgeord, der lægger sig op ad den nye kønsforståelse, som vinder mere og mere frem.

”Conscious Comsumption”, ”Finding Balance” og ”Home Hub” er en andre overordnede trends, som tilsammen afspejler en mere bevidst og grøn måde at forbruge på - også i 2020.

Er du nysgerrig på, hvad det konkret bringer med sig af trends, får du her de 10 mest relevante boligrelaterede trends på listen.

1 Unisex baby- og børneværelser

Med en søgestigning på 527 procent på "Unisex nursery gender neutral" og 75 procent "Kids playroom ideas gender neutral" kommer kønsdebatten også til udtryk i måden, vi indretter os på.

Flere og flere vil væk fra de klassiske kønsfarver og finde ind til mindre begrænsende indretning og omgivelser - også for nye verdensborgere.

2 Grønt, grønt, grønt, GRØNT!

På listen optræder en del eksempler på, at vi vil tættere på Moder Jord og den natur, vi lige nu gambler med og føler er ved at sive ud mellem fingrene på os. Vi søger lige nu på adskillige grønne input til boligen:

"Garden room" er steget med 104 procent, "Microgreens growing indoor" med 223 procent og "Bring outdoors inside" med 108 procent.

Og søgningen på "Indoor water fountains" er steget med 917. Et indslag i boligen, som repræsenterer ét andet naturlig aspekt: nemlig vand og hav, som vi også er begyndt at værdsætte ekstra meget.

Vi er også klar til at give afkald på nogle af de dårlige vaner, vi har skabt for os selv i hjemmet. Men i stedet for at leve i askese forsøger vi at finde gode alternativer. "Eco-friendly swaps" er steget med 172 procent og varsler om, at vi fortsat tager ansvaret for kloden på os.

3 Feng Shui renæssance

Den ældgamle kinesiske filosofi omkring indretning ser ud til at få en tilbagevendende popularitet. Søgningen på "Feng Shui Decor" har fået en stigning på 137 procent det seneste år og Pinterest regner altså med at interessen fortsat vil stige.

På samme måde, som at vi prøver at finde en balance mellem mennesker og naturen prøver vi at gøre det samme i vores hjem.

4 Genbrugsfund er guld

Endnu et godt tegn! Søgningen på "Thrifted Home Decor" er steget med 308 procent og "Thrift store crafts med svimlende 2276 procent. Fokus på kun at købe nyt, nyt, nyt er begyndt at skifte og vil fortsat gøre det. Vi indretter med genbrug og vil gerne have en hånd med at gøre det på den bedste måde.

5 Hjemmekaffestation

Et langt ord, men også et eftertragtet element i indretningen af køkkenet. Flere og flere vil hive den lækre kaffe hjem i eget køkken - måske for at spare penge på de dyre dråber på farten? Søgningerne på "Home Coffee Stations" steg således med hele 751 procent i 2019.

6 Japanske badekar

I stedet for ligge sig til rette i badekaret vil flere og flere gøre som i Japan og sidde. Et japansk badekar er væsentligt dybere end de traditionelle, du kender, og er udstyret med en bænk, så du sidder i vand til halsen.

Søgningen med "Japanese Soaking Tubs" er steget med 563 procent.

7 Bedste i baghaven

Når omverden (og klimaet) virker truende rykker vi tættere sammen. Også i familien! Det beviser den stigende trend og søgning på "Granny Pods", der med et knap så flatterende ord kan oversættes til et bedstemorskur - eller anneks. Altså en fast plads til den ældre generation i familien, som nemmere kan være tæt på børn og børnebørn. Søgningen på "Granny Pods backyard cottage" steg med 159 procent.

8 Gennemført hjemmebio

Vi har længe været optagede af det gode billede aka den virkeligt store skærm i stuen og søgningen på "Home Theater Design" steg da også med 368 procent - måske fordi det er et projekt, der kan være svært at føre til dørs med æstetikken for øje.

Tiden er også inde til at fokusere endnu mere på lydsiden. Søgningen på "Audio Room" steg således med hele 803 procent siden sidste år og ved udgangen af 2020 kunne noget godt tyde på at flere og flere kan stille an med popcorn derhjemme uden at gå glip af meget fra biografturen. Hvis altså der ikke kun er tale om drømme, når folk søger.

9 Hundealtaner og kattelegepladser

Vores firbenede venner er også i fokus i mange af vores søgninger på Pinterest. Foruden gedelegehus(!) er søgningen på kæledyrsrelaterede idéer steget enormt og har fået sin helt egen kategori på oversigten over de 100 nye søgeord.

To af dem, der virker oplagt som trend er "Dog patio ideas apartment" med en stigning på 131 procent og "Cat playground outdoor" på 512 procent.

10 Solen og alle dens venner

Søgningerne på alskens galakse- og solsystemsrelateret er ekstrem! Så meget, at de har fået én af de i alt ti kategorier nogenlunde for sig selv med titlen "Space Everything". Den rummer både søgninger på tatoveringer og makeup med rum-tema. Men mest relevant for vores opsummering er nok "Galaxy themed birthday party" med en stigning på 341 procent og Astrology party theme på 247 procent.

Vil du læse mere om, hvad fremtiden bringer ifølge Pinterest, så kast et blik på rapporten her.