Din ordenssans derhjemme afslører, hvordan du er som person

Hvad siger dit hjem om dig? Tjek det her.

Måden, du organiserer dig derhjemme, siger mere om, hvem du er, end du måske lige troede.

Gemmer du på minder i form af ting, står tingene snorlige bag skabslågerne eller gør du rent overalt, inden du får gæster? Det siger alt sammen en del om, hvem du er som person i et større hele.

Det forklarer adfærdspsykolog Donna Dawson til Daily Mail.

Hun taler generelt om fire forskellige typer, når vi taler oprydning og organisering i hjemmet. Find den der passer bedst på dig og hør, hvad din indretningsstil og oprydningsvaner siger om dig.

Trofæsamleren

Du løber ofte tør for hyldeplads til dine mange figurer og rejsefund, for når du ser noget, du kan lide, kan du ikke rigtigt lade være med at købe det, fordi du synes, det er vigtigt at vise folk, hvad du har bedrevet eller oplevet.

Det siger dit hjem om dig ifølge psykologen:

Din type er udadvendt og selvsikker (…) Du tror på et liv i balance, hvor du arbejder hårdt og har det sjovt. Du tænker hele tiden på nye muligheder, fordi du gerne vil have succes med de kreative talenter, du har. Du bruger tiden, som du selv synes og er formentlig selvstændig. Stress ser du som noget positivt. En drivkraft.

Facadefokuseret

Du har lækre kolonialprodukter stående fremme i køkkenet, men nænner ikke at bruge dem, og du har stearinlys, du aldrig tænder, fordi du synes, de er for pæne og håndklæder, du ligger frem kun til gæster. Du sætter en ære i at rengøre hele hjemmet, før du får besøg, så alt står knivskarpt, men når du er alene har du et langt mere afslappet forhold til dit hjem.

Det siger dit hjem om dig ifølge psykologen:

Denne type har en tendens til at være meget ambitiøse og arbejder hårdt for at opnå det, de stræber efter. Deres kreativitet er bedst, når de er under pres. De har et afslappet forhold til tid og vil helst slappe af og have det sjovt, men får ting gjort på kort tid.

Mindesamleren

Du har sikkert stadig din yndlingsbamse, fra da du var barn og kasser med tøj på loftet, du ikke har brugt de seneste 10 år. Der ligger sikkert også en stak af gamle kærestebreve i en skuffe et sted. For dig er fortiden lige så værdifuld som fremtiden.

Det siger dit hjem om dig ifølge psykologen:

Denne type er stille af natur og mere eftertænksom med en romantisk og nostalgisk præference. Mennesker omkring dem er vigtige for dem, og de lægger mange kræfter i deres venskaber og forhold og håber på at få så meget tilbage, som de selv giver (…) Fortiden er værdifuld og derfor har de fotoalbums og gemmer særlige postkort og kærestebreve. Meget af det er ikke noget, de skilter med, men selv bruger tid på at kigge igennem.

Systemskaberen

Du elsker at hjælpe andre med at organisere deres hjem og er typen, der også lige sætter ting i system i skabene på arbejdet. Når du er på restaurant, er du ikke bleg for at rykke rundt på borddækningen, så den lever op til dine krav. Generelt kan du godt lide, at ting har en fast plads.

Det siger dit hjem om dig ifølge psykologen:

Du slapper bedst af, når der er ryddet op. Du er hårdtarbejdende og praktisk anlagt og din kreative side kommer til udtryk, når du sætter ting i system. Generelt er det meste af dit liv skemalagt og du kommer sjældent for sent til en aftale. Dine intentioner er altid gode, men nogle gange skal du også lære, hvornår det er tid til at træde et skridt tilbage og lade andre være dem selv.