Disse 3 planter holder edderkopperne væk

Undgå, at dit hjem bliver befængt med edderkopper med dette meget simple trick: planter! Læs med her og se, hvilke tre planter der skræmmer edderkopperne væk.

Citrustræer fungerer godt som edderkoppe skræmmer
Stock

Undgå edderkopper i hjemmet

Langt de fleste kender til pludselig at spotte en stor edderkop ud af øjenkrogen – og så er det hurtigt frem med støvsugeren eller køkkenrullen!

Men kunne det ikke være rart at undgå disse situationer og på en naturlig måde få afskrækket edderkopperne fra at indtage dit hjem?

Vi har samlet 3 planter, der helt naturligt skræmmer edderkopper væk – og tilmed bidrager med liv og fine, grønne glimt til indretningen.

3 planter, der skræmmer edderkopperne væk

Citrustræer skræmmer edderkopper
© iStock

Citrustræet er genial som edderkoppe-skræmmer

Edderkopper er ikke særlig begejstrede for citrusfrugtens duft, og derfor vælger nogle mennesker at sprøjte med forskellige citrus-dufte i hjemmet.

Men der er andre måder – som ikke indeholder kemikalier – hvorpå du kan udnytte den syrlige duft og holde edderkopperne ude af dit hjem: citrustræer.

Har du et citrustræ, kan du tage en frugt derfra og gnubbe dens skræl på vinduesrammer og døråbninger. Den syrlige duft fra skrællen holder nemlig de ottebenede kryb (og andre små insekter) væk fra dit hjem på samme måde, som hvis du sprøjter med citrus-duftene.

LÆS OGSÅ Sådan passer du bedst det flotte (men lidt udfordrende) citrontræ

Edderkoppe skræmmer: Orange-morbær
© iStock

Skræm edderkopperne væk med Orange-morbær

Det er svært at sige 'edderkoppe-skræmmer' uden at sige 'Orange-morbær'.

Den lille frugt er nemlig særligt blevet populær på grund af dens evne til at holde edderkopperne væk.

Frugten indeholder nogle stoffer, som får de små kryb til ikke at nærme sig, og derfor kan du med fordel dyrke træet, som frugten vokser på, i store potter – og placer den gerne de steder, hvor du vil holde edderkopper og andre insekter på afstand.

Afskræk edderkopperne med en Polejmynte
© iStock

En Polejmynte holder de små kryb på afstand

Polejmynten er tidligere blevet brugt som lægeplante, men fungerer også godt som edderkoppe-skræmmer. Planten har nemlig en duft, som edderkopperne ikke kan lide, og derfor holder den dem på afstand.

Sæt fx en lille krukke med Polejmynte i vindueskarmen, og lad den afskrække de edderkopper, som vil ind i dit hus.

LÆS OGSÅ Den ultimative planteguide: Alt du skal vide om planter.