Du bliver som du bor: 5 ting kan gøre dig lykkeligere

Du ved sikkert allerede, at "du bliver, hvad du spiser" og at "klæder skaber folk". Men der er også en pointe i at se på, hvordan du bor.

© iStock

Hvad du omgiver dig med til dagligt, og hvordan du indretter dig, har meget at skulle have sagt i forhold til dit generelle velbefindende.

Faktisk afslører vores bolig og indretning en del om, hvem vi er som mennesker – se, hvad din bolig siger om dig her – og vores tilgang til boligen kan også være med til at forme os og gøre os i enten dårligere eller bedre humør.

Vil du gerne give dit humør et skub i den glade retning, kan du aktivt gøre noget derhjemme for at få det til at ske. Helt nøjagtigt kan du give dig i kast med disse ting:

1 Red din seng - hver dag

Ifølge den amerikanske forfatter Gretchen Rubin, der har skrevet bogen ’The Happiness Project’, så fandt hun under sin research ud af, at den handling, der nemmest førte til mere glæde hos folk, var, hvis de redte sengen om morgenen.

Desuden kan din redte seng føre til, at du nemmere kaster dig over andre småopgaver derhjemme ifølge bogen ’The Power of Habit”, og dén dominoeffekt har kun positive følger.

2 Nulstil det lokale, du forlader

Det er bevist, at rod forårsager stress, så foregrib situationen, hvor enhver kvadratmeter er endt med at ligne målet for en atombombe og brug lige et par minutter på at nulstille det hele, sætte puder på plads, stable magasinerne, sætte glasset i opvaskeren eller hvad det måtte være. Når du gør det til en vane, vil det blive nemmere at holde orden. Og orden er nøglen til lykke i hjemmet.

3 Brug minder i indretningen

Indret dig ikke kun med de nyeste tendenser, men læg i høj grad vægt på, hvad der har sentimental værdi for dig. Det at omgive sig med minder er med til at sætte gang i positive tanker og give en følelse af at høre til, hvilket i sidste ende får dit hjem til at føles endnu mere som (et rart) hjem.

4 Brug penge på ting, der skaber oplevelser

Brug tid og energi på at invitere dine venner og familie over og invester i de ting, der gør det endnu mere oplagt. Fx et spil, en grill til en havefest, eller hvad der ellers står højt på din liste over yndlingsaktiviteter, som du kan lave med vennerne.

5 Overhold 2 minutters-reglen

I stedet for at udskyde det, du alligevel ikke kan undgå, så gør det nu, hvis det tager under to minutter. Rådet stammer fra den amerikanske bestseller ”Getting Things Done” af David Allen og er overraskende relevant, når du overvejer, hvor mange relativt tidsknappe opgaver og pligter, mange af os udskyder og lader fylder i tankerne i stedet; at gå ud med skraldet fx.