Dyrk det unikke med Sonja Strange

Gennem hele sit liv har Sonja Strange været optaget af at studere og skabe kunst. Det har senest resulteret i en række unikke serier af kunstprint, der blandt andet rummer abstrakte blækdråber og konkrete naturmotiver.

13. august 2015 af Elisa Nadire Caeli

Sonja Strange er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi og har studeret kunst i Prag på VSUP – Academy of Arts, Architecture and Design. Hendes kunst spænder fra det abstrakte til det konkrete. Eksempelvis er serien Purpura Notae skabt af blækdråber, mens serien Aura blandt andet er sat sammen af motiver fra fjord og regnskov. Og netop naturen optager den dygtige kunstner. Hendes værker er i høj grad inspireret af egen opvækst på den smukke og barske hede i Himmerland, men også politiske, videnskabelige, filosofiske og historiske påstande inspirerer hende.

Om sin kunstneriske proces siger Sonja: ”Jeg tænker mig selv som et filter, hvor verden omkring mig flyver igennem, og det, som bliver tilbage, er kunsten. Dette filter, dette net, er bygget op af mange års hårdt arbejde med at studere og skabe kunst. Et net, som stadig udvikler sig. Og det er netop det, som gør arbejdet med kunst så spændende … selve processen!”

Læs mere om Sonja Stranges kunstprint hos Designfund. 

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...