Første gang jeg hørte om efterårets største trend tænkte jeg ”ÅH NEJ!”

Men nu er jeg tværtimod virkelig begejstret for afløseren til de senere år med velour, farver og funktionelt design.

Da jeg første gang hørte, at BRUN vender tilbage som en trend i indretningen tænkte jeg helt ærligt, kort og godt: ”åh nej!”.

For mit indre blik så jeg orangebrune vægge på den indelukkede, semi-tilrøgede måde akkompagneret af langhårede, støvede tæpper og noget storblomstret betræk.

Den brune farve vender nemlig tilbage for fulde drøn som en del af en 70’er-renæssance i indretningen, og det kan bringe visse skrækscenarier frem på nethinden – også selvom man ikke engang var en tanke i de glade hippiedage. Vi har alle set billederne!

Men nu er jeg altså blevet overbevist! Omvendt. Har skiftet hold og tror på, at alt bliver en smule bedre, hvis bare det er brunt.

For det er så småt begyndt at tikke ind med billeder af efterårets nyheder og hold nu op, hvor kan 70’er-tendenser og brun være virkelig lækre, luksuriøse og moderne.

Jeg har tænkt mig at dyppe tåen forsigtigt og indføre lidt af tendensen i stuen med fløjl og chokoladetoner på gardiner og puder. Måske endda en væg.

Sådan bruger du 70’er-tendensen anno 2018/19

© Ferm Living

Fløjl

Snig noget fløjl ind i din indretning. Det er nemlig et 70'er-materiale, der er tilbage for fulde drøn igen og som giver et skønt modspil til den velour, vi har kastet os over de seneste år.

Fløjl kan du bruge som både gardiner eller puder, hvis du har brug for at dyppe tåen i trenden, på en knap så forpligtende måde. Men du kan også hoppe i fra ti-meter-vippen og købe en sofa i det lækre stof.

Gå efter farver som grå, beige og brun eller vælg en overraskende kulør, hvis du ikke ønsker at det skal være for åbentlyst 70'er.

BILLEDE Her er fløjlen brugt som skønne gardiner, der kan blænde for al lys og derfor er oplagt i soveværelset.

© Menu
© Ferm Living

Brun

Den måske lidt overraskende trend farve kan bruges i hjemmet i både større og mindre skala. Light versionen er som betræk på stole, som puder eller som små farvestrejf på udvalgt træværk som vindues og dørkarme.

Har du forelsket dig hovedkulds i den naturlige nuance kan du også vælge at indrette med både tæpper, gardiner og møbler.

BILLEDE Især den helt mørke, fede chokoladebrune farve som på gardinet bliver et kæmpe stort hit.

© Jotex

Skulpturel keramik

Hils 70'erne velkomne i hjemmet ved at pynte med vild keramik af det næsten skulpturelle format. Gå efter potter, vaser og skulpturer, hvor overfladen bidraget med taktil finesse til din indretning. Her er det ikke så meget farverne, der afgør, om en genstand er go eller no go, men altså mere det rustikke udtryk.

BILLEDE Keramikken behøver ikke have en funktion - ud over at være skøn at kigge på.