6 geniale tips til en funktionel entré

Drømmer du om en funktionel entré, der er hyggelig at komme hjem til? Få vores bedste tips til, hvordan du skaber en pæn og velfungerende entré her.

Tips til en funktionel entré
© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

1. Entré med fleksible løsninger

Find fleksible løsninger, som sparer plads eller har flere funktioner. Fx en stol, der kan klappes sammen eller bænk med opbevaring.

2. Udnyt højderne i entréen

En hylde højt oppe er med til at udnytte pladsen i entréen optimalt. Sørg for, at den flugter med overkanten af dørene. Det giver ro for øjet. Udstyr hylderne med fine kurve eller kasser til cykelhjelme og andre større ting. Det er lettere at holde orden, når alt har en fast plads.

3. Skab en hyggelig stemning med et gulvtæppe

Entréen er ofte også et rum, der forbinder boligen. Derfor er en hyggelig stemning vigtig. Her er et tæppe en god løsning, men husk at lægge et skridsikkert underlag under. Vælg et gulvtæppe, der understreger din stil og er fremstillet i et slidstærkt materiale, der kan holde til hverdagens støvletramp, fx sisal.

4. Hæng masser af knager op i entréen

Knager er praktiske og fylder ikke meget, og så har du altid plads til gæsternes jakker. Kræs lidt ekstra for din entré og vælg knager, der vækker opsyn og sætter stilen i hjemmet.

5. Et spejl kan få din entré til at virke større

Store spejle er rigtig gode til at få små rum til at virke større. Spejlet vil reflekterer det eksisterende lys og give en illusion om, at entréen er større end den reelt er. Derudover er spejle ret praktiske i entréen, da du kan kigge dig selv en ekstra gang i spejlet, inden du går ud ad døren.

6. Husk den rigtige belysning i entréen

I entréen skal der være nok lys til, at finde sine nøgler i bunden af tasken, men der skal også være et dæmpet og hyggeligt lys, der er indbydende og rart, når der kommer gæster.