7 indretningsfejl, der gør din entre alt andet end indbydende og funktionel

Entreen er dit hjems førstehåndsindtryk, men det til trods er det også et af de steder i boligen, vi forsømmer mest. Desværre!

Indretning af entre
© Ferm Living

Slut med skidt og sko overalt

Selvom du måske ikke bruger oceaner af tid i entreen, så er det indgangen til dit hjem og det første, både du og dine gæster møder. Det er landingsbanen og udgangspunktet og den skal helst gerne bare fungere!

Den kan vel betragtes lidt som mad, der ikke tager sig flot ud på tallerkenen; det kan godt være, det smager fint, men det er ikke den bedste start. Sådan bør du også tænke om entreen.

Måske er der en grund til, at det sejler bag hoveddøren i mange hjem?

LÆS OGSÅ Inspirerende ideer til den lille entre.

Entreen er det sværeste rum

Entreen stiller nemlig store krav til vores evne til at indrette funktionelt, og det bliver ofte på bekostning af æstetikken. Eller også bliver det hverken det ene eller det andet. Det er langt sværere end at få en stue til at fungere. Elementerne i stuen er som regel indbydende nok i sig selv (måske med undtagelse af fjernsynet), men det er de færreste skoskabe, der er med til at hæve designværdien i et rum.

Men god skoopbevaring sammen med gode løsninger til overtøjet, tasker og nips er nu engang et must i entreen.

Vil du også sikre dig, at din entre signalerer det, du ønsker, dine gæster skal opfatte, så gå listen her igennem og juster, hvor det halter.

1 For lidt skoopbevaring

Mange undervurderer hvor meget opbevaring, de har brug for i gangen, når det gælder sko. Men har du valgt at opbevare al fodtøj her, gør du klog i at skabe så meget opbevaring som muligt og samtidig sørge for, at du kan skjule det meste bag låger. I modsætning til en bogsamling der skaber hygge, skaber en skosamling mest af alt bare rod. Væk med den.

2 Glemte årstider

Når vinterkulden, sne og slud sniger sig ind på os, er det essentielt at have et sted til de våde sko. Optimalt er en bakke eller en måtte, hvor de kan dryppe af. Nødløsningen kan være en avis – men kun af nød, ikke æstetik.

3 For lidt gulvplads

Mange entremøbler er ikke nødvendigvis noget at prale af i højden og optager derfor en del gulvplads. Men er der trængt på velkomstplatformen er det en god idé at tænke op ad. Udstyr din entre med høje hylder, smalle, vægmonterede skoskabe og knager, hvor du og dine gæster kan hænge jakker med fronten frem, så de ikke fylder ud i rummet.

4 Ingen siddepladser

Det kan være rart at have et sted at sidde, når skoene skal snøres, den lille skal klædes på til snevejr eller familiens ældste skal i tøjet. Derfor er en siddeplads en undervurderet luksus i entreen, og kan du klemme den ind, bliver du glad for den. Det kan fx gøres med en bænk, der samtidig kan rumme lidt af det rod, der nemt bliver fast inventar i gangen.

BILLEDE Et smart entremøbel rummer både opbevaring og siddeplads. Entrébænk, 'F24' Radius' i eg, h 40 x b 145 x d 45 cm, fra FDB til 6.999 kr. hos Coop.dk.

5 Ingen bøjleplads til gæster

Har du tænkt dig at få gæster, så er det en god idé allerede fra starten at indtænke, hvor de kan smide deres overtøj. Det kan godt være, du selv ved, at der gemmer sig metervis af bøjleplads inde i skabet, men dine gæster drister sig formentlig ikke til at åbne det som det første. Så sørg for, at der er ledig plads enten på en knagerække eller en bøjlestang, så dine gæster ikke først skal bede om instrukser.

6 For få fine detaljer

Fordi kravene til noget så tørt som funktionalitet og opbevaring er så hulens store i en entre, kan det nogen gange glippe med at få ført din indretningsstil med helt ud til hoveddøren. Men tænk over, hvad der kendetegner din stil i fx stuen og prøv at afspejle den i gangen. Det kan være, du elsker velour? Lav en pude af velour til bænken. Måske er du til det stramme minimalistiske udtryk, så gå efter et spejl, der signalerer det og mal væggen i din yndlingsfarve.

TIP Når du maler din entre er det en god idé at vælge en høj glans, så du nemt kan tørre væggen af.

BILLEDE Ikeas 'Trones' skoskabe er efterhånden en entre-klassiker. Skoskabene kan stables og hænges på væggen og med en dybde på kun 18 cm egner de sig også til den lille entre.

7 Ingen plads til nips og nøgler

Sidste faux pas i entreen er at glemme at skabe afsætningsplads eller -mulighed. Når du har låst døren op, er det rart at have et sted at lægge eller hænge nøglen. Det er også godt med en plads til tasken, huen og måske cykelhjelmen og andre ting, du altid slæber med i stedet for, det skal parkeres i et hjørne. Her kan en simpel knagerække, du hænger fra væg til væg og evt. maler i samme farve som væggen, være en god løsning. På den kan du hænge nøgler, taske, hue og en kurv til vanter og halstørklæde m.m.

PSSST Mangler du idéer til, hvilke gardiner du skal vælge til dit hjem, så tjek vores ultimative guide til de flotteste gardiner.