© Pinterest

18 inspirerende entréer og de pladsbesparande idéer, du skal stjæle

(Næsten) ingen entré er for lille til at kunne fungere med gennemtænkte løsninger.

1. august 2018 af Mi Skjold Brix

Vi runder ofte emnet her på sitet: de svære entreer! 

Et rum, der stiller høje krav til praktikken og indretningen, fordi der skal parkeres en del udstyr her - især i de koldere måneder.

Løsningen, på hvordan du får det bedste ud af din entre, afhænger naturligvis af din entre. Men der er en del gode idéer at lure af her, hvor vi har samlet nogle af de mest gennemførte af slagsen - mange med det til fælles, at de også kan bruges på få kvadratmeter. 

God løsning i smal entré

De små skuffedarier, der er malet i samme nuance som væggen er oplagt at montere, hvis du har en meget smal gang, der giver udfordringer i forhold til opbevaring, fordi de er så kompakte og ikke for dybe.

Rigeligt med jakkeplads  

De helt klassiske træbøjler er brugt på en både praktisk og fin måde på væggen her, som egner sig rigtig godt i en entré med meget lidt plads i dybden. 

Elegant blikfang med stort spejl

Brug et stort, opsigtsvækkende spejl med streg under STORT og lad det dominere din entre og stil en bænk eller hæng en hylde under som aftager af fx nøgler osv. 

Simpel og gæstevenlig entré

Har du et større skab i entréen til alt rodet, så indret væggen med elegance og simple møbler. Hav fokus på en plads til gæsters overtøj og et smukt spejl. 

Optimal udnyttelse af et lille hjørne 

Har du et lille hjørne i entreen kan du skabe en fin lille krog til tasker, nøgler og andet nips, du skal have fra hånden, når du træder ind ad døren. Fuldend hylden ved at male den i samme farve som væggen. 

Brug ribber som opbevaring

De fleste tænker nok gymnastik, når de ser dem, men faktisk egner klatrevæggen sig også fortrinligt til opbevaring i entreen, hvis den bliver udstyret med et par S-kroge. 

Bænk og opbevaring i ét 

En tur i Ikea er oplagt, når du skal indrette din entre. Mange af deres moduler kan hackes til at være oplagte indslag i entreen. Tjek fx deres køkkenoverskabe ud, der med en knap så stor dybde, som ikke tager for meget plads.

Integreret bænk med køkkenmoduler 

Meget i tråd med forrige idé er det værd at understrege, hvad du faktisk kan skabe med køkkenskabe i din entre. Lav en hel væg med opbevaring og bænk som her. 

Skræddersyet løsning til entré

Er du klar til at investere i at optimere din entre, så får en snedker til at lave en løsning, der passer perfekt til jeres kvadratmeter. 

Entréløsning i gennemgang 

Det skaber yderligere udfordring, hvis der ikke er en reel entre at indrette, men med de rette møbler, kan du skabe en fin løsning på et lille stykke væg som her med et smalt tøjstativ og små hylder. 

Grafisk finesse med standardmoduler 

Det kræver ikke særlige, skræddersyede løsninger at få et fedt resultat. Her er det malingen, der gør forskellen. 

Skæve vinkler udnyttet til fulde 

Hvis du skal arbejde omkring ukurante vinkler, når du indretter din entre, kan det være en god løsning at starte med at få lavet hylder, der udnytter vinklen. Her fra kan du hænge kroge til jakker osv. 

Multiløsning med masser af opbevaring

Selvom der kun er et lille hjørne at arbejde med her, så er der rigeligt med opbevaringsplads. Skabene er hængt, så der er plads til længere jakker på knagerne og med hylderne øverst bliver der ikke lige foreløbigt mangel på plads til de mange ting og sager. 

Entre med plads til børn 

Så snart der kommer børn til bliver det endnu mere udfordrende at skabe nok plads. Men med knagerækker i knæhøjde malet i samme farve som væggen kan du skabe en løsning, der ikke virker rodet. 

Optimalt udnyttet krog 

Mangler du det oplagte sted at skabe et entreareal, så overvej om du skal sætte et lille stykke væg op og skabe en krog, hvor du kan hænge skabe og sætte en bænk som her. Alene det at drage idéen om at opsætte et lille stykke skillevæg ind i dine overvejelser kan åbne for mange muligheder. 

En halvvæg kan også være den perfekte løsning 

Og nu vi er ved nye vægge, kan en lille halvvæg også være en fabelagtig løsning. Udstyr den med en hylde, som rager ud over væggen, så du kan montere kroge herunder og stille et par kurve ovenpå.

Skjult elskab i entreen 

I mange ældre lejligheder er en af de nødvendige onder at drage med ind i indretningen af entreen eltavler. De er lidet kønne, men skal være til at komme til. Derfor kan et lille skab omkring, som du indbygger i en totalløsning være den mest elegante løsning. 

Opbevaring omkring døren 

Udnyt kubikmeterne til fulde og brug al plads omkring døren med en skræddersyet løsning eller ved at hænge bogkasser og bøjlestænger op på en malet baggrund. Giv alle dele en tur med samme maling og opnå et homogent udtryk. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste