Er dit stjernetegn nøglen til at skabe en indretning, du virkelig vil elske?

Indret med stjernerne! Hvordan skal væggene males, hvis man er vædder? Hvilke farver og tekstiler passer bedst til den eventyrlige skytte, den indadvendte krebs eller den kvalitetsbevidste tyr? Få svaret her!

Getty

Astrologi, krystaller og spirituelle praksisser har vist aldrig været så populære som netop nu.

Fra at være hyggelæsning på de bagerste sider i damebladene, er horoskoper blevet seriøs business, som flere og flere lader sig guide af, og nu er tiden kommer til boligen.

Hvorfor ikke skele til universet for at finde inspiration til, hvordan du skal indrette dig? Måske du finder løsningen på alle dine indretningskvaler – eller bare god gammeldags inspiration.

© Christina Dueholm

Stenbukken - funktionel, traditionel og praktisk

Er du Stenbuk, er du pragmatisk, realistisk og ambitiøs - du går op i din karriere og vægter højst sandsynligt praktik over æstetik.

I dit hjem er et funktionelt hjemmekontor et must, og du har helt sikkert den nyeste teknologi samt smarte og funktionelle opbevaringsmøbler.

Stenbukken er et Jordtegn, der er tenderende til det konservative, og derfor skal du som Stenbuk indrette dig med elegante klassikere, der holder år efter år - kan de gå i arv, vil Stenbukken være lykkelig. Gå efter designklassikere i god kvalitet og krydr dem med håndplukket vintage og kunst i god kvalitet.

Det udgåede Skovbybord, der er blevet en kæmpe trend, er et perfekt eksempel på et spisebord hos en Stenbuk.

Stenbukke vægter håndværket højt - så snedkerløsninger som radiatorskjulere, indbyggede skabe og bænke samt spiseborde og -stole vil være et hit i dit hjem!

© Styling: Rikke Graff Juel, Foto: Christina Kayser O

Vandmanden - harmonisk, excentrisk og idealistisk

Vandmandens hjem vil højst sandsynligt være det mest interessante at besøge.

Vandmænd er idealistiske væsner, der går op i menneskers ve og velvære, og Vandmandens hjem vil derfor være præget af inspirerende kunst og/eller objekter fra designere, der helst skal have en bæredygtig og/eller ansvarlig produktion.

Vandmænd er som de øvrige vandtegn spirituelle og emotionelle, og det er derfor en god idé at holde hjemmet i rare, indbydende farver og toner - det hele handler om at skabe en afslappende atmosfære, hvor man kan reflektere og få ro. Det kan du finde inspiration til hos Sascha, hvis hjem er som taget ud af Vandmandens drømme.

Desuden er Vandmænd styret af Uranus, der fremmer innovation og teknologi, så Vandmandens hjem er også fyldt med de nyeste, smarteste gadgets.

Fisken - rolig, spirituel og drømmende

Af alle stjernetegn siges det, at Fisken er det mest empatiske, medfølende og spirituelle.

Det stiller også visse krav til indretningen, der hos en Fisk ofte vil være præget af lyse, romantiske toner med interiør, der fremmer spiritualiteten og mentalt velvære. Tænk røgelsespinde, duftlys, diffusere og duftpinde.

Fisken er en drømmer, der holder af at skrive dagbog, male eller tegne, så er du Fisk, skal du gå efter fluffy puder, bløde tæpper og lamper med lysdæmper, så du altid kan kontrollere stemningen.

Fordi Fisken er så empatisk, bliver den hurtigt påvirket af energier og stemninger, og det handler derfor om at gå udenom kraftige mønstre og farver.

Indret i stedet med jordnære og støvede toner, der minder dig om naturen og sænker dine skuldre, så snart du træder ind ad døren.

Linde på Langeland sæson 2
© Sofie Linde

Vædderen - impulsiv, modig og selvbevidst

Vædderen beskrives nogle gange som egoistisk, men det behøver ikke være negativt - vædderen er som de andre ildtegn passioneret, motiveret og selvsikker, og det må man gerne kunne se derhjemme.

Dit hjem skal afspejle dig selv og dine behov, så hos en vædder må der gerne være luksus, knald på farverne, og du behøver ikke nødvendigvis tage hensyn til gængse funktionaliteter.

Bor du alene, og har du flere rum, så overvej et walk-in, et træningsrum, en hjemmebio eller noget fjerde, der repræsenterer din personlighed.

Indret med farverig og provokerende kunst, møbler i velour, fløjl eller læder og mal dine vægge i klare farver. Du kan også gå all-in og lade dig inspirere af Sofie Lindes sommerhus, der er fyldt med finurlige fund, neonskilte, udstoppede dyr og masser af farver.

Væglampe fra Muller Van Severen

Den populære væglampe 'Hanging lamp' designet af Muller Van Severen. Her hængende hjemme hos 'Nybyggerne'-parret Charlotte og Fredrik.

© Charlotte Jakobsen

Tyren - kvalitetsbevidst, komfortabel og afslappet

Er du Tyr, går du ikke ned på luksus! Hos Tyren slår kvalitet til enhver tid kvantitet, og det skal indretningen selvfølgelig også afspejle.

Indret dit hjem med møbler og boligtilbehør i materialer, der udtråler elegance, luksus og kvalitet. Lad dig eksempelvis inspirere af hotelværelser, når du indretter soveværelset for at skabe en ultimativ følelse af luksus.

Cashmere-tæpper, sengetøj i silke, gardiner i hør og velour og friske, velduftende blomsterbuketter hører til enhver Tyrs hjem, og velkendte designklassikere fra nogle af tidens største møbelsnedkere vil også typisk finde deres vej til Tyrens hjem.

Hos en Tyr pakkes mad og drikke ind i lækker kvalitet, så lad dit køkkenensemble bestå af tidløs porcelæn, smukke glas og klassiske kander og karafler.

Syver-stole
© Styling: Rikke Graff Juel, Foto: Christina Kayser O

Tvillingen - legesyg, værtslig og eklektisk

Tvillingen er først og fremmest nysgerrig og åben. Den holder af at eksperimentere og prøve nye ting af, så at mestre indretningens kunst kan være lidt af en disciplin for Tvillingen, der er hurtig til at hoppe med på trends og tendenser.

Tvillingen er spontan og impulsiv, og et Tvillingehjem vil derfor ofte være præget af dimser og nips, der er samlet på rejser, på stranden eller købt på loppemarkeder.

Undgå, at det bliver rodet og skab fine stillebens i vindueskarme og på reoler - på den måde bliver dit hjem også et udtryk for din legende personlighed.

Og meget apropos er Tvillingen muligvis det mest sociale og festlige stjernetegn, der ofte lægger hus til middage med venner og familie.

Sørg derfor for at skabe behagelige zoner med loungemøbler som lænestole og flydersofaer og en gæsteseng til overnattende gæster. Glem heller ikke rullebordet, hvorfra du mikser lækre velkomstdrinks, når du hoster middage.

© Anitta Behrendt

Krebsen - sentimental, sensitiv og hyggelig

Krebse er intuitive og enormt sensitive omkring deres omgivelser, så enhver detalje i en Krebs' hjem er nøje overvejet.

Krebsen er et indadvendt tegn, der er styret af Månen - selvomsorg og komfort er derfor i høj kurs hos en Krebs, der går op i at skabe afslappende zoner og atmosfærer i alle rum. Selv entreen skal føles indbydende og udstråle, at her er et hjem, hvor antistress og slow living er nøgleord.

Som den nostalgiske og sentimentale Krebs, du helt sikkert er, vil du finde glæde i at inkludere familie og venner i indretningen. Dermed ikke sagt, at du skal dedikere en hel gallerivæg til portrætbilleder, men du holder af at omgive dig med elementer, der har affektionsværdi.

Det kan være, du samler mindeværdige ting og billeder i fine kasser, du kan have stående på hylder eller reoler. Krebse er hyggens fortaler, så indret med masser af levende lys, dæmpede farver og bløde tekstiler.

Paustian sofa
© Anitta Behrendt

Løven - glamourøs, overdådig og frembrusende

Løven elsker at være festens midtpunkt og samtalens omdrejningspunkt.

Som en sand festløve elsker Løven alt, der skinner og skiller sig ud, så et underspillet, sart hjem er ikke, hvad du skal forvente hos en Løve.

En Løves hjem skal være lige så larmende, som den selv, så hvis du tænker dit hjem som et showroom med statement-pieces, oversized møbler, skinnende metaller og diskokugler samt silke og velour... så er du godt på vej.

Meget apropos farver er Løven styret af Solen, så Løven bør indrette sit hjem i klare farver og tage udgangspunkt i det naturlige lys.

Og en væg (eller to) malet i metallisk maling har heller aldrig skadet en Løve.

Egetræsspisebord
© Styling: Julie Løvenstein, Foto: Anitta Behrendt

Jomfruen - minimalistisk, naturlig og ordentlig

Sig hej til stjernetegnenes perfektionist (eller Marie Kondo, om man vil).

Jomfruen besidder et ordensgen ud over det sædvanlige, og hos Jomfruen skal alt derfor være organiseret og ryddeligt - farvekoordination af bøgerne på bogreolen er lige så selvfølgeligt som praktisk affaldssortering, en perfekt redt seng og pletfri gulvtæpper.

Af samme grund vil en Jomfrus hjem ofte egne sig til en boligreportage, omend det måske ikke er så nemt at slappe af i grundet de høje standarder.

Jomfruer tenderer til det minimalistiske, og deres metodiske og systematiske tilgang til livet betyder, at de ikke bør indrette med unødvendige ting. Indret med rene linjer, multifunktionelle og praktiske møbler samt smukke, enkle mønstre.

Træ og natursten passer perfekt til Jomfruens naturlighed, mens organiske former og linjer vil være en god kontrast til den minimalistiske indretning.

Sofacompany sofa
© Styling: Rikke Graff Juel, Fotograf: Christina Kayser O.

Vægten - harmonisk, elegant og kreativ

Alt i Vægtens liv - deriblandt design og æstetik - handler om balance og harmoni.

Vægten er styret af Venus; æstetikken, skønheden og kærlighedens planet, og i indretningen kommer det til udtryk ved nøje udvalgte objekter, der understreger Vægtens sans for design.

Vægten stræber efter balance i alle facetter af dens tilværelse, og hos Vægten må hjemmet hverken være for lidt eller for meget.

Vægten ved, hvad et gulvtæppe gør for et rum, og den forstår, hvilken forskel en perfekt placeret vase eller en stor plante kan gøre.

Hos Vægten vil man ofte kunne slappe af, fordi hjemmet er så velindrettet. Gå efter friske blomster, masser af smuk opbevaring samt finurlige objekter eller kunstværker, der understreger din sans for design og æstetik og siger noget om, hvem du er.

Skorpionen - mystisk, dramatisk og omhyggelig

Skorpionen er det mest mystiske og forførende stjernetegn, og den kombination kan komme dit hjem til gode.

Bring Skorpionens mystik til live ved at indrette med masser af dybe, romantiske farver som bordeauxrød, blomme, mørkegrøn og sort.

Overfør dine dramatiske personlighedstræk til indretningen og brug luksuriøse tekstiler som faux fur, silke, læder og naturligt træ.

Skorpioner er omhyggelige væsner, der følger ethvert projekt til dørs, så kaster du dig ud i den helt store renovering, bør du gå efter gotisk og industrielt design fra midten af århundredet, der omfavner den mystiske og forførende del af din personlighed. Opdel eksempelvis dine rum med en New Yorker-væg og sorte, skulpturelle lamper.

Omhyggelighed går Skorpionen ikke ned på, og alt er gennemtænkt ned til dørhåndtag og køkkenknager. Hold dig til mørke træsorter, bruneret messing eller skinnende stål, så er Skorpionen glad.

© Styling: Rikke Graff Juel, Foto: Anitta Behrendt

Skytten - eventyrlysten, fleksibel og naturelsker

Spontane, eventyrlystne Skytter bryder sig ikke om faste rammer eller forpligtelser, så hvordan stiller man sig tilfreds med indretningen i hjemmet?

Skytten besidder en naturlig tørst efter forandring, så det er usandsynligt, at du ikke vil opleve lyst og trang til at omrokere og -dekorere.

Hold dine vægge i farver, du holder af, og mal med forskellige farver rundt om i dit hjem - på den måde sørger du for forskellige sanseindtryk, når man bevæger sig rundt. Indret i zoner og skab masser af stillebens med piedestaler, reoler, hylder, gallerivægge og lignende - de er nemme at omrokere og kan hurtigt ændre udtryk med souvenirs fra dine rejser.

Som Skytte er du en fantastisk historiefortæller, og det skal du selvfølgelig hylde i indretningen: Sjove objekter, finurlige loppefund, utraditionelle farver og skæve mønstre, som fx et cirkusloft. Fordi Skytten er så eventyrlysten, holder den også af farver, der minder den om naturen. Så gå efter blå, grøn og møbler i træ og natursten - så er du godt på vej.