Er du træt af rengøring? Her er 5 tips og smarte opfindelser, som gør det langt mere overskueligt

Der findes eksempelvis en særlig robotstøvsuger med både gulvmopning og luftfrisker, så du ikke behøver at røre en finger.

© ECOVACS

Har du også svært ved at forstå dem, som elsker at svinge kosten eller vaske gulvet? Eller kunne du bare godt tænke dig et par fifs til at få effektiviseret din rengøring, så du kan få mere tid til andre ting – som at nyde solen udenfor eller læse en god bog?

Læs her om smarte opfindelser og simple tips, der gør rengøringen overskuelig, og som samtidig sørger for et lækkert, rent hjem.

1. Indfør gode vaner – og planlæg

Få indført nogle overskuelige vaner, som holder hjemmet pænt, så du slipper for at skulle gøre mere rent end nødvendigt. Det kan være at undgå at slæbe skidt med ind i boligen ved ikke have sko på indenfor, at vaske hænder oftere eller at lægge ting på plads efter brug.

Ender du ofte med at skippe rengøringen, er det i øvrigt smart at sætte ind i din kalender, hvornår du skal gøre det, så dagene ikke bare går. Du kan også lave en tjekliste over de rum og områder, du skal nå, så du kan gå systematisk til værks og tjekke af, når tingene er gjort.

2. Lad en smart robot tage sig af gulvet

Du kender formentlig til robotstøvsugeren, som er genial, fordi den automatisk klarer støvsugningen, mens du kan bruge din tid på de ting, du elsker. Nu er der kommet en ny version fra brandet ECOVACS, som ovenikøbet sørger for, at gulvet også moppes. Robotstøvsugeren DEEBOT OZMO T9 fjerner nemlig også pletter fra fx kaffe eller sodavand.

Den efterlader tilmed en duft af rent hjem, som du selv vælger ud fra flere valgmuligheder. Se, dét er smart for os, der helst vil bruge søndagen med serier frem for støvsugning og sæbevand, men stadig gerne vil nyde et velduftende og rent hjem.

Den nye DEEBOT OZMO T9-robot kan undgå objekter og gøre hele gulvet rent, uden du behøver røre en finger. Du kan endda styre den gennem en app, hvor du kan se en 3D-oversigt over dit hjem.

3. Indret dig minimalistisk

Selvom tippet er simpelt, kan det gøre en enorm forskel i forhold til rengøringen af dit hjem (og din tilhørende motivation). Jo flere ting, du har, og jo mere rodet, der er, jo mere støv vil der samle sig. Med en minimalistisk indretning vil der med garanti ikke blive lige så beskidt, og der vil ikke være lige så mange ting at gøre rent.

Det er altså en smart idé at stile efter en simpel indretning uden en overflod af pynteting på alle overflader – med mindre du selvfølgelig elsker at støve af ...

4. Få en gadget til at polere vinduerne

Ligesom med robotstøvsugere er det smart at investere i gadgets, som hjælper dig med rengøringen. Det er skønt at få frigivet tid, mens klogt tech-udstyr arbejder på at holde hjemmet rent – og her er vinduerne ingen undtagelse.

Der findes nemlig en vinduesrengøringsrobot med navnet WINBOT 920. Det er en ledningsfri robot, som er i stand til at polere dine vinduer – på begge sider! Så slipper du for at lege akrobat eller give op på de vinduer, du ikke kan nå.

5. Start med det værste først

Når du laver hovedrengøring, er det en god idé at begynde med de ting først, som du ikke orker. Når du har en længere rengøring at skulle igennem, kan det være hårdt at holde motivation oppe, og derfor er det smart at få de værste ting overstået med det samme.

Det kan være badeværelset og køkkenet, som ofte er de to rum, der kræver mest arbejde – eller måske er det ved rengøringen af toilettet eller køleskabet, at du altid går i stå?