Ét ord opsummerer perfekt årets farve(r) 2023

Traditionen tro udnævner ethvert farvefirma med respekt for sig selv, hvad de tror på som næste års farve. Her er alt, du skal vide om den kommende interiør-kulør.

Årets farve 2023

De fleste større farvebrands har meldt ud, hvad de tror på, som årets farve i 2023.

Og lad os bare sige det, som det er: De er ikke helt enige...

Alligevel er der et enkelt ord, som kan opsummere de mange bud: melon!

Tænk cantaloupe- galia- og netmelon.

Oversat til interiør betyder det sarte nuancer af gul og grøn tilsat varme toner af fersken og orange.

(Og her er det væsentligt at pointere, at ingen trendbureauer og farvefirmaer har set nuancer af vandmelon, når de har stillet ind på 2023 i spåkuglen...).

Årets farve 2023

Honning og hendes ven

Hos Nordsjö er årets farve den dæmpede, varme lysegule nuance 'Wild Wonder', der i den grad giver mindelser om honningmelonens appetitlige nuance, mens Jotuns nye farvekort for 2023 både rummer melonernes grønne, gule og også orange toner med farver som 'Bella', 'Cheerful Peach', 'Dusk Green' og 'Vårluft'.

Hertil kommer, at det britiske kult-farvebrand Farrow & Ball netop har lanceret 11 nye nuancer for første gang i 4 år.

I blandt farverne er både 'Whirleybird' og 'Eddy', som begge er nuancer, der går igen i skallen på cantaloupe-melonen med det orange indre.

Samtidig peger det verdensomspændende trendbureau WGSN, som også inkluderer det danske Pejgruppen, på, at nuancen 'Apricot Crush' (der én til én er samme farve som indersiden af netop en cantaloupe-melon) er blandt de 5 hotteste farver i 2023.

Hertil kommer desuden den mørkere grønne 'Sage Leaf', som også holder sig indenfor melon-skiven.

Nu har vi fået fastslået, at årets farve(r) 2023 skal findes i frugt- og grøntafdeligen.

Men hvordan bruger du årets farve 2023 i din indretning?

Sådan bruger du årets farve(r) 2023

Årets farve 2023
© Jotun

De grønlige nuancer op mod de varme orange toner danner i sig selv en kontrast, som med det samme fremhæver hinanden. Så har du noget, du gerne vil sætte fokus på i din indretning, er det bare om at bringe kontrasterne i spil som her med den blågrønne væg og den orange cirkel. Havde væggen fx været beige havde snakken været en helt anden - kan du se det for dig?

Årets farve 2023
© Farrow & Ball

Det er oplagt at tænke de sarte grønne og gule nuancer som en del af et rums større flader, fordi de er nemme at sætte andre ting sammen med og fordi de ikke virker for dominerende.

Her er det oplagt at vælge nuancer, der tilgodeser dagslyset i det rum, du vil male. Er der fx tale om nordvendte vinduer er det oplagt at gå efter varme nuancer, mens syd- og vestvendte kan klare lidt køligere toner uden de bliver for kolde, fordi lyset i sig selv er meget varmt.

Årets farve 2023
© Jotun

For maksimal dramatik kan du også sprænge rammerne for den gængse farvefordeling mange af os mere eller mindre bevidst følger, hvor de mildere farver får meget plads, mens de vildere bruges til at fremhæve detaljer.

Her er det hele vendt på hovedet og Jotuns “Bella” er brugt på væggen og ikke blot som accent.

Årets farve 2023
© Nordsjö

Selvom melontrenden godt kan virke en anelse dristig, så er de gule nuancer et sikkert og smukt valg, som giver en anelse mere wauw-effekt end standard beige og grå uden at træde ud i den helt dybe ende af boligbassinet.

Tilsæt varme træsorter og labert ubleget hør. Så har du en tidløs vinder!

SE OGSÅ Sådan så årets farve ud i 2022