Skønne hjem med malede gulve der fluks får dig til at gribe penslen

Et gammelt trægulv fyldt med sømhuller kan blive rigtigt flot, hvis du maler det. Se bare de her hjem, hvor de malede gulve giver indretningen en helt fantastisk effekt.

Sortmalede trægulv i lyst værelse

Farvede gulve eller ej?

Afhængig af, hvilke gulve du har derhjemme, kan det være en fordel at male gulvet. Dit hjem bliver naturligt lysere, jo flere store overflader, der er hvidmalede. Med et hvidt gulv, hvide vægge og hvidt loft, kan du lettere kaste dig ud i vulgære, farverige møbler i din indretning. Har du et hjem, hvor gulv og loft ikke er hvidt, skal du tænke mere over at få lyse møbler ind i dit hjem, for at det ikke bliver for mørkt.

Hvidmalet trægulv i spisestue med træmøbler

Stylist: Rikke Graff Juel. Fotograf: Christina Kayser Onsgaard.

Lejlighed med hvidt gulv, loft og vægge

Her bor en familie på fire personer i en 100 kvadratmeter stor lejlighed ved søerne i København. Idéen bag valget af hvide gulve, var at skabe et lyst og luftigt look med hvide gulve og vægge, og farver på møbler og nips. Gulvbrædderne ligger så tæt, at du næsten ikke kan se revnerne mellem brædderne.

Se flere billeder af familiens hjem i denne boligreportage, som er skrevet af Christina B. Kjeldsen.

Gråmalet trægulv på børneværelset
© airbnb.com

Grå trægulve der mindsker synlig skidt

Den 85 år gamle husbåd, Jolie, har været igennem en komplet modernisering og indrettet til at huse to familier. Børneværelset er placeret i underetagen, hvor trægulvet er blevet malet grå. Den grå farve er en oplagt farve til gulvet, da det er sværere at se støv og snavs, som på et hvidt gulv.

Se flere billeder af den moderniserede husbåd her.

Sortmalet trægulv i rum med hvidt interiør

Journalist: Malene Helledie. Fotograf: Alvhem Mäkleri & Interiör Photo og Fredrik J. Katlsson.

Gulvet som kontrast

På meget lidt plads, er det lykkedes af skabe to etager i denne mikro-lejlighed. Idéen var at indrette i sorte og hvide nuancer, for at skabe en flot kontrast til det hvide interiør. Den sorte farve giver indretningen et eksklusivt udtryk, men vær opmærksom på at støv ses tydeligt på et sort gulv, så du skal helst være glad for at svinge støvsugeren ofte.

Læs hele artiklen om den sort/hvide oase her.

Hvidmalet trægulv i stue hold i grålige nuancer
© Stylist: Elisabeth Kruse. Fotograf: Andreas Mikkel Hansen

Opdel zonerne i din indretning

I denne skønne stue, er gulv og loft hvide, mens endevæggen er malet med en kontrastfarve, der skaber dybde i rummet. Husets ejer har valgt et lyst gulv og loft, for at få lys ind i stuen. Det store gulvtæppe og det sortmalede gulv i baggrunden, markerer desuden de forskellige opholdszoner i det forholdsvise åbne rum.

Se flere billeder af den fine bolig af Glotte Press her.

Trægulv i køkkenet malet i lys pastelgrøn
© Stylist: Louise Kamman Riising. Fotograf: Karin Gråbæk.

Vov dig ud i pasteller og skab personlighed

I denne multifunktionelle lejlighed på Østerbro bor arkitekt og designparret Nikoline Dyrup og Svend Jacobsen Pedersen. Parret har indrettet den toetagers lejlighed, så der både er plads til børneafdeling, gæsteværelse, vokseværelse og stue med store flyde sofaer. I køkkenet er gulvet pastelgrønt, samtidig med at der er hvide vægge og lyst træ på trappen der er i centrum af rummet. Den pastelgrønne farve, giver rummet en mere personlig indretning.
Læs resten af artiklen, af Karin Gråbæk, om det multifunktionelle hus her.