Få mere ud af dine kvadratmeter ved at bruge maling på en klog måde

Du vil blive overrasket over, hvordan du kan trylle med din indretning, når bare du er væbnet med maling, vaterpas og malertape. Se bare her.

© Jotun/Int2architecture

Maling kan være nøglen til en langt mere funktionelt og fin indretning.

I stedet for at male én væg eller alle, kan du overveje om malingen skal bruges på anden vis derhjemme.

Med farver kan du inddele et rum i flere zoner og skabe flere rum i rummet. Oplagt, hvis du skal klemme flere funktioner ind i ét rum, men også, hvis du har at gøre med et stort rum, der er svært at udfylde.

Maling kan gøre dine gemakker formbare som modellervoks, når du ved, hvordan du skal bruge den. Og det kan du blive klogere på her.

Skab rum i rummet

Brug maling til at skabe et rum i rummet og til at fokusere på bestemte områder i din indretning.

En spisekrog kan indrammes med en tone mørkere maling, der bruges hele vejen rundt om pladsen - også i loftet. Gør som ovenfor og marker pladsen omkring en bænk eller ram hele spisepladsen inklusiv bord og stole ind.

Du kan også markere rummet omkring hovedgærdet ved din seng i en kontrastfarve for at skabe hygge og samtidig begrænse soveområdet og få det til at fylde mindre i den samlede indretning.

Hvis du maler en høj smal zone omkring dit væghængte kontor, bliver det endnu et lille rum i rummet.

Få loftet til at hæve sig

Skab en fornemmelse af, at der er højere til loftet og længere mellem væggen blot ved at bruge maling.

Brug en mørk farve nederst i rummet og hold den øverste del af væggen og loftet helt lyst. Så vil rummet synes højere, end det reelt er.

TIP Mal gerne helt op til 10-20 cm fra loftet med den mørke farve og resten hvidt. Så får du skabt illusionen af det høje loft.

Ligeledes kan du skabe en illusion af en bredere gang ved at male endevæggen og eventuelt også siderne i en mørk nuance, mens resten holdes i en lys nuance. Det vil skabe illusionen af, at gangen ikke er nær så lang og snæver og få den til at syne bredere.

Tone i tone

Lad farven fra din sofa gå igen på væggen og det vil virke som om rummet er mindre fyldt med forskellige items.

Har du ikke mod på en kæmpe udskiftning af dine møbler, så kan du vælge tekstiler, møbler og vægfarve i samme farveskala som en start. Det kan være med til at skabe harmoni og ro og på den måde få rummet til at syne større.

LÆS OGSÅ tips til indretning under skråvægge.

Aflaaaaange rum

Skal du indrette et rum, der er aflangt, kan det være en idé at forkorte det visuelt ved at male en zone i rummet.

Den bredde stribe diagonalt gennem rummet er med til at bremse øjets vandring ned gennem det lange lokale og det gør det mere indbydende visuelt og skabe et rum i rummet, som gør det endnu mere funktionelt.