Flere og flere danskere kaster sig ud i denne budgetvenlige trend i hjemmet

... Og de mange resultater giver akut maletrang. Se dem her og forestil dig, hvad det kan gøre for dit hjem.

Franske døre i lilla
Cathrine de Lichtenberg

Du har helt sikkert hørt det mange gange før: Farver kan gøre en kæmpe forskel for udtrykket i et rum.

Og det er måske også derfor, at vi gennem årene er blevet mere og mere modige, når det handler om at svinge malerpenslen i hjemmet.

Det startede med vægge i alverdens fine farver. Senere fik vi øjnene op for, hvad et farvet loft kan gøre for et rum. Og pludselig var de kulørte statement-trapper med masser af wauw-effekt også overalt i vores Instagram-feed.

Og lige som malertapen er pillet af fra sidste projekt, ser det - at dømme ud fra vores favoritboliger på Instagram - ud til, at det nu er tid til at dyppe penslen igen.

Med stor succes er flere begyndt også at male al træværket i fine farver: Nærmere bestemt døre, karme og paneler.

Træværk med wauw-effekt!

Træværket er i de flestes hjem malet hvidt eller holdt i træets naturlige nuance, og er derfor et mere anonymt element i indretningen.

Men maler du det i en fin farve, forandrer det rummet markant og bidrager med masser af wauw-effekt og personlighed til indretningen.

At dømme ud fra alle eksemplerne, er der mange måder, det kan gøres på. Mens nogle kun har malet noget af træværket, har andre malet det hele.

Og på samme måde kan du også vælge, om træværket skal males i samme farve som væggene eller i en farve, der står i kontrast dertil.

Så konklusionen må være: Der er fri leg!

Se (og stjæl idéerne fra) de mange fine eksempler på, hvordan maling på døre, karme og paneler kan forandre rummet markant, herunder.