Flytbare vægge

IKEA har udviklet et nyt koncept med flytbare vægge, som kan hjælpe dig med at udnytte pladsen i et lille rum optimalt. Se det her!

Skillevægge ikea
© Erik Undéhn/IKEA

Uanset om du bor i en lille lejlighed på Vesterbro eller i et hus i forstaderne, ved du helt sikkert, hvor vanskeligt det kan være, at udnytte pladsen optimalt i et lille rum.

I et af IKEAs seneste projekter prøver de at løse dette problem. De har nemlig udviklet et koncept med flytbare vægge, der gør det muligt at ommøblere et værelse fuldstændigt på kun få sekunder. Denne stue forvandles eksempelvis til et soveværelse ved blot at glide væggen til siden.

Skillevægge ikea
Skillevægge ikea

Mikael Ydholm, der er IKEAs forskningsleder, fortæller dog, at det først vil være muligt, at købe produktet om tre år. Men firmaet har allerede brugt to år på at teste konceptet i en lejlighed i Sverige.

Manden, der bor i lejligheden, fortæller at rummet føles meget større takket være de bevægelige vægge og andre nyskabelser såsom glidende stikkontakter.

Vi er spændte på at se konceptet, når det rammer de danske butikker, men vi har bare ét spørgsmål: Hvor lang tid tager sådan en flytbar væg at samle?

Se mere om det smarte IKEA-projekt i denne video.