"Folk bruger vores badeværelse som inspiration, når de selv skal lave om"

Hvad siger du til et lækkert funkishus på 150 kvadratmeter med en suveræn havudsigt og tagterrasse? Ikke dårligt vel?

Hjemme hos @aimforhappiness
© @aimforhappiness

Funkishus med havusigt

39-årige Jannicke, der har instagramprofilen @aimforhappiness og hendes mand faldt pladask for en skøn grund med havudsigt på halvøen Nesodden uden for Oslo.

Her fik de bygget drømmehuset, som ikke kun er lækkert udenpå, men også indeni, hvor Jannicke har indrettet sig med lækre farver, personlig stil og skandinavisk design.

Én af hendes professionelle titler er grafisk designer, og det er derfor ikke mærkeligt, at der ikke er en finger at sætte på hendes æstetisk smukke hjem - prøv bare at se hendes to vidt forskellige, men mega misundelsesværdige badeværelser!

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Jeg besluttede for et stykke tid siden, at jeg kun ønskede kvalitetsbilleder på min Instagram, og at der altid skulle være en tanke bag alle billederne. Jeg vil inspirere andre og adskille mig.

Min profil er måske også mere farverig end gennemsnittet, da jeg er meget glad for farver indenfor. Jeg håber, jeg skiller mig ud ved at have en profil, der giver et godt helhedsindtryk hvor alle billederne passer sammen.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Jeg arbejder altid på at gøre indretningen personlig. Indretning bliver, efter min mening, først interessant når den er unik og afspejler det unikke ved dem, der bor i hjemmet.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Åh, jeg bliver inspireret af så meget, men mest når jeg rejser. Selvom jeg gerne vil sige, at jeg har en skandinavisk stil, er jeg ofte inspireret af design og farvebrug fra lande som Italien og Spanien. Jeg har et meget visuelt blik for alt og for mig hænger alting sammen.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Hjemmet er blevet fornyet med et par spejle fra Reflections Copenhagen, og nogle smukke Ruutu-vaser fra Iittala

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Grønne planter og friske blomster løfter altid et hjem. Et andet tip er at male! Det er meget nemt at ændre et værelse med lidt maling, eller måske et godt tapet. Der er så mange flotte tapeter, jeg gerne ville tapetsere med lige nu.

PSST! Vil du også gerne indrette med planter? Se 16 smukke indendørsplanter, der er nemme at holde

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg er meget glad for, at vi får så meget af naturen ind igennem vores vinduer. Vi har en fantastisk havudsigt og dejligt lys i vores hjem. Lyset er det vigtigste, når jeg tager billeder og det er også meget vigtigt i et hjem.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Jeg hører ofte, at vi har en gennemført og rar stemning i vores hjem. På Instagram får jeg flest kommentarer på et af vores badeværelser. Vores mindste, lyseste og mest farverige badeværelse er mine følgere meget vilde med og jeg hører ofte, at folk bruger vores badeværelse som inspiration, når de selv skal lave om. Jeg får også mange kommentarer på, at jeg er god til farver.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Øverst på ønskelisten står en båd, som nok mere er en udvidelse af noget "at eje til boligen"

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Farver er vigtige for mig og den stemning som farver har med sig. I vores soveværelse har vi en af mine egne farver 'Aimforhappiness green', og det er en cool og lækker farve, der er god til et soveværelse. Farven har det bedste af smukke træer udenfor og så har den også lidt blåt i sig, som fungerer godt med havudsigten. I stuen har vi en kontrastvæg med farven 'Aimforhappiness blue'. På den modsatte side har vi store vinduer med havudsigt, så vi ønskede at drage dette ind stuen.

Det er også vigtigt for mig, at farven ikke er for kold, fordi vi har en lang vinter i Norge, så jeg ønskede ikke, at det skulle være for monotont og koldt.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Mit indretning er først og fremmest blevet mere mig de sidste 5 år. Jeg stoler på mig selv og ved, hvad jeg kan lide. Jeg er en kreativ person, der skal forny mig, men jeg kan godt lide, at store ting som fx køkkenet er klassisk nok til at vare et stykke tid, uden at det bliver kedeligt. Min indretning er derfor nok blevet mere tydelig og edgy.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Åh, jeg vil aldrig have at alt er hvidt - jeg skal have farver omkring mig. Jeg bliver nok heller aldrig træt af vores bowle bord fra Bolia, en gammel gyngestol jeg arvede fra et familiemedlem, det farverige kaffestel fra min bedstemor eller vores Superfront køkken.

Desuden bliver jeg nok heller aldrig træt af fotografier. Min mand og jeg driver onlinebutikken aimforart.com, hvor vi sælger fotokunst og vi er selv meget glade for billeder i indretningen.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Vores uderum. Vi bor i et helt nyt hus, og i år skal haven og vores fire terrasser rigtig indrettes. Jeg glæder mig især til at dekorere vores tagterrasse!

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg synes ofte, at det er de små profiler med særlig karakter, der er interessante.

@emabihor og @kyrkjehaugen - de fortjener mange flere følgere!

En profil, der ikke er lille, men som jeg virkelig også elsker er @theobert_pot. Jeg elsker farvebrugen, kontrasterne og ikke mindst hans unikke stil.