Fra sterilt til stilfuldt med stickers fra TILE JUNKIE

Matilde Fevre blev træt af kedelige hvide fliser på vægge i køkken og bad. Det besluttede hun sig for at gøre noget ved, og det blev starten på familiefirmaet TILE JUNKIE.

28. maj 2015 af Elisa Nadire Caeli

Vi har taget en snak med Matilde omkring tendenser og tanker bag brandet  – og så løfter vi lidt af sløret for næste kollektion.

Hvordan opstod ideen til TILE JUNKIE?

Jeg har boet til leje i en del forskellige lejligheder gennem de sidste 15 år, og de fleste steder har der været kedelige hvide standardfliser på væggene i både køkken og badeværelse. Som lejer har jeg ikke haft mulighed for at lave de store ændringer, og jeg kunne ikke finde noget lækkert at pynte fliserne med. For nogle år siden begyndte jeg at lufte ideen om flisestickers til venner og familie, og jeg fik utrolig meget postitiv feedback, for der var mange, der stod i samme situation som mig. Hen over sommeren 2014 begyndte min far og jeg at afprøve diverse folietyper på vores badeværelser, og da vi efter en del research fandt frem til en folie, der kunne tåle vand, og som kunne printes på, var fundamentet for TILE JUNKIE på plads.

Lægger TILE JUNKIE sig op ad nogle særlige tendenser?

I første kollektion er designet sort tryk på gennemsigtig folie. Vi har valgt at lave en kombination af tekst, grafiske elementer og tegnede motiver, hvilket rammer i hjertet af den nordiske stil, som lige nu præger indretningen i de danske hjem. Nye designsamarbejder vil løbende komme til, så vi hele tiden matcher trenden inden for dansk design. Endvidere produceres vores stickers i Danmark, da vi gerne vil, at produktet er gennemført dansk.

Hvem er kunstneren bag jeres første kollektion?

Første kollektion er skabt i samarbejde med designer Ruth Crone Foster, hvis arbejde blandt andet er kendt fra indendørs dekoration af Bruuns Galleri, natklubben Train i Aarhus samt design for Absolut Vodka.

Kan du afsløre nogle af tankerne omkring TILE JUNKIE’s næste kollektion?

I april lancerede vi vores anden kollektion: Dots i de fire forskellige pastelfarver mint, rosa, dueblå og lys gul. Folien er stadig vandafvisende og aftagelig, men den har en smule struktur i overfladen, hvilket står i rigtig flot kontrast til en flises glatte overflade. Med de nye dots er man uafhængig af flisestørrelse, og de er også ideelle som stickers på andre hårde, glatte overflader, eksempelvis på kommoder, køleskabe og skabe. Næste kollektion bliver en fortsættelse til første kollektion – altså hvor vi er tilbage med motiver på gennemsigtig folie. Temaerne for de næste to æsker er henholdsvis Cirkus og Vand ... så siger vi ikke mere :)

Du kan købe TILE JUNKIE’s flisestickers hos Designfund.dk

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...