Gasbord i nye klæder

Giv et gammelt gasbord nyt look i et design, der passer perfekt til dit hjem. Kun fantasien sætter grænser for farve, fliser og udtryk.

12. september 2014 af Camilla Høeg

Det har vi brugt: 
Hammer og majsel, sandpapir, grundrens, træ- og metalmaling, glans 50, sort (Dyrup), fliselim, 'Kerflex', cementbaseret (Evers), fugemasse, 'Ultracolor Plus' (Evers), tandspartel, gummispratel, fliser (Evers). 

Sådan gør du: 
1. Fjern de gamle fliser i gasbordet med en hammer og majsel.

2. Slib stellet med groft sandpapir, derefter med fint. Vask stellet med grundrens, og tør det over med en våd klud. Mal stellet to gange, og lad det tørre. I mellemtiden kan du klargøre til næste skridt. 

3. Gør fliselimen klar til brug (følg vejledningen på pakken), og påfør et lag i samme tykkelse som flisen med tandspartel. Pres forsigtigt fliserne på plads i limen, og lad det tørre i ca. 30 min. 

4. Bland fugemassen (følg vejledningen på pakken) og påfør massen med en gummispartel. Tør overskydende masse af med en våd klud. Lad det tørre, og tør efter igen for at fjerne fugesløret. 

 

 

 

 

Tip: 
Du kan finde gamle, billige gasborde på loppemarkeder eller på dba.dk. Leg med farverne på stel og fliser, og lad kreativiteten få frit løb på flisernes størrelser og mønstre. Husk at medregn fugen, når du måler på til fliser.

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...