Giganterne fra Lyngby

Se, hvordan du sikrer dig, at din Lyngby-vase er en original fra Lyngby Porcelæn - og få vasen til særpris gennem Bolig Magasinet.

15. september 2015 af Anja Hellberg

Der er en pænt stor sandsynlighed for, at der i lige netop dit hjem står et stykke porcelæn med Lyngby Porcelæns stempel i bunden - eller også husker du det måske fra dit barndomshjem. For 60 år siden stod fabrikken i Nordsjælland nemlig for en tredjedel af Danmarks samlede porcelænsproduktion, og det var ikke kun riller, der blev kørt ud af ovnene hos Lyngby Porcelæn. Fra 1936 til 1969 lå fabrikken i Lyngby - derfor hedder den i folkemunden Lyngby Porcelæn, selv om firmaets egentlige navn er Porcelænsfabrikken Danmark - og her blev lavet både vaser, hele stel og alt muligt andet brugskunst i den bedre ende. I 50'erne var firmaet ligeså stort som Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl.

I 2011 købte danske Karakter Copenhagen rettighederne til alt design fra Porcelænsfabrikken Danmark - Lyngby Porcelæn, og allerede med den første relancering var succesen i hus: Lyngby-vasen var genopstået - og blev lynhurtigt et samlerobjekt.

De karakteristiske riller er Lyngby Porcelæns signatur og kendetegn, men da designets ophavsret ikke længere er beskyttet, fordi vasen er over 70 år gammel, er der kommet andre spillere på banen, hvis design umiskendeligt minder om den originale Lyngby-vase fra Lyngby Porcelæn.

Har du en ældre Lyngby-vase, kan du tjekke, om det er en original fra Lyngby Porcelæn ved at kigge efter 'Lyngby Porcelæn' skrevet med skråskrift eller et halvcirkulært stempel med ordene 'Danmark, Lyngby, made in Denmark' under bunden på vasen. Der kan også være det stempel, som firmaet bruger til de nyproducerede vaser i dag, nemlig som billedet nedenfor.

Lige nu kan du få den originale Lyngby-vase fra Lyngby Porcelæn til særpris gennem Bolig Magasinet.

Køb fem numre af Bolig Magasinet og få en 12 cm høj Lyngby-vase med i købet for kun 159 kr. + 49 kr. i porto og ekspedition. Du sparer hele 510,75 kr.!

Ældre logoer:

 

Nyt logo:  

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...