Her er den nye trend, der giver rummet liv og wauw-effekt - tør du?

En ny tendens er dukket op og giver os mulighed for at bruge en tapeter på en ny og effektfuld måde. Få guiden til, hvordan du selv giver dit rum wauw-effekt her.

Tapet i loftet
© @idaholmc / Nadja Endler

Vi har tidligere skrevet om malede lofter som en tendens med stor effekt. Og efterfølgende om de flotte cirkuslofter.

Men det sidste stykke tid er en lignende trend poppet op i feedet igen og igen: det tapetserede loft!

Søger du på hashtagget #wallpaperedceiling, kan du finde massevis af eksempler på, hvordan det er gjort og hvor vildt resultatet kan blive.

På den anerkendte italienske trendblog Italianbark fik det tapetserede loft tilbage i 20/21 endda en plads på listen over tidens største trends.

Men det er først nu, at tendensen rigtig begynder at røre på sig ude i de "ægte" hjem.

Tapet i loftet
© Wall of Art / Stina Lönnkvist

Liv i entréen

Hjemme hos @stinza er loftet i entréen beklædt med et fint tapet, som Stina Lönnkvinst selv har været med til at designe. Trods tapetets dæmpede farver, har det en stor effekt på rummet og er med til at adskille entréen fra køkkenet.

Entréen er ofte et rum, der hurtigt bliver overset eller glemt i indretningen, fordi pladsen er begrænset. Derfor er tapetet i loftet en oplagt måde at inddrage rummet i indretningen på og sætte det spil, uden det optager noget plads – og så gør det også selve tapetopsætningen mere overskuelig, når kvadratmeterne er begrænsede.

Tapet i loftet
© @idaholmc

Striber på børneværelset

På børneværelset hjemme hos @idaholmc er der striber på loftet og på den ene væg. Striberne giver en sjov og legende stemning på værelset på en måde, hvor der stadig er plads til legetøj og fine billeder på væggen.

Ida Holm har her selv malet striberne i loftet, men eksemplet giver stadig et godt billede af, hvad tapet i loftet kan give et rum.

Et loft behøver ikke bare være hvidt

Loftet er som regel en overset spiller, når et rum skal indrettes og tit ender det med, at det står helt bart og hvidt.

Men faktisk kan et tapetseret loft være med til at give en helt speciel dybde til rummet, og ikke mindst et anderledes, sjovt og legende udtryk og få det til at emme af personlighed – på en helt anden måde end tapetserede eller malede vægge kan.

Det er en oplagt trend at prøve af i et mindre rum, hvor effekten bliver stor, uden at det er særlig omfattende at gøre om.

Der findes tusindvis af smukke tapeter. Har du brug for inspiration til, hvilken tapet du skal gå efter? Vi har samlet de bedste tapetbrands og -butikker her.

Herunder finder du de flere flotte eksempler på, hvordan tapettrenden kan bruges, uanset om du drømmer om at tapetsere loftet i stuen, på badeværelset eller på børneværelset. Nederst i artiklen finder du en guide til, hvordan du selv kan tapetsere loftet.

PSSST tapetsering af loftet i børneværelset giver også dit barn noget spændende at kigge på, inden det skal sove.

Sådan tapetserer du loftet

Har du fået blod på tanden og mod på at give et eller flere af dine lofter nyt liv?

Så har vi her lavet en guide til, hvordan du tapetserer loftet.

Vi kan ikke love, at det ikke giver lidt mælkesyre i armene - men resultatet er helt sikkert det værd!

TIP Det er klart nemmest at være to til at tapetsere loftet, så én kan sætte tapetet op, mens den anden holder den resterende del af tapetbanen, der arbejdes med.

Det skal du bruge

 1. En stige
 2. Grundrens
 3. Afdækning til gulvet
 4. Forankringsgrunder
 5. Malerulle
 6. Målebånd
 7. Blyant eller kridtsnor
 8. Tapetlim
 9. Rulle til tapetlim
 10. Saks
 11. Tapetbørste
 12. Hobbykniv
 13. Tapetsømrulle

Sådan gør du

 1. Start med at dække af.
 2. Rengør loftet med grundrens.
 3. Påfør derefter forankringsgrunder med en almindelig malerrulle.
 4. Mål nu op til den første bane tapet. Dette gøres ved at måle bredden på tapetet, og derefter markere tapetbredden på loftet med en blyant eller en kridtsnor. Den markerede bredde på loftet skal være en smule smallere end tapetets bredde.
  TIP Det er nemmere at tapetsere på tværs af rummet end på langs.
 5. Klip den første bane tapet af i den passende længde, og påfør tapetlim på bagsiden af tapetet. Fold det derefter sammen som en harmonika, så det er nemmere at arbejde med, når det skal sættes op i loftet.
 6. Start nu med at sætte tapetet op i den ene ende af din markerede bane og ned langs din markerede streg. Det er vigtigt at følge stregen i stedet for væggen, for sikre at banerne løber lige i rummet, trods eventuelle skæve vægge. Husk undervejs at støtte resten af tapetfolderne, så det er nemmere at arbejde med (altså harmonikaen, du har foldet).
 7. Skub nu tapetet helt op i hjørnet ved hjælp af en tapetbørste og glat derefter resten af tapetbanen ud med børsten.
 8. Skær efterfølgende kanterne på banen til, så det overskydende tapet ind mod væggene forsvinder. Glat derefter de tilpassede kanter ud igen med børsten, og tør eventuelle overskydende limrester væk med en fugtig klud.
 9. De efterfølgende baner sættes op på samme måde ved at støde op til den forgående bane. Husk at tilpasse et eventuelt mønster i tapepet.
 10. Afslut ved at bruge en tapetsømrulle langs med samlingerne for at sikre, at tapetet hæftet godt til loftet.