Gør pligtmaling til lystmaling med Bolig Magasinets stylist

7 tricks til kreativ vægmaling i dit hjem fra Julie Løwenstein.

Julie Løwensteins tips til vægmaling

At male en væg er meget mere end at vælge en farve.

Spørg Bolig Magasinets egen stylist, Julie Løwenstein, om tips til vægmaling, så vælter det ud med smarte tricks og gode staldtips.

Her har vi samlet 7 af Julies Løwensteins enkle og praktiske tips til vægmaling, der gør boligen synligt større, smukkere og mere hyggelig.

1. Mal et panel i entreen

Giv liv til entreen og skån væggene ved at male væggene i to farver.

Anbring en liste hele vejen rundt i entreen i ca. en meters højde. Mal væggen under listen i en mørkere farve end væggen over panelet. Mal listen i samme farve som den øverste del af væggen.

Dette greb giver entreen karakter. Samtidig skåner den mørke farve forneden væggene mod alt det skidt, der bringes ind udefra.

2. Brug to vægfarver til høje rum

I høje rum kan det bringe samling på rummet at bruge to farver på væggene. Mal den nederste del af væggen i en mørkere farve og den øverste del af væggene og loftet i den samme lysere farve.

Dette forhindrer, at væggene bare væver opad. Det kan navnlig i børneværelser være med til at gøre rummet mere overskueligt og holde fokuset i børnehøjde.

Farvet kalkmalet væg.

Kalkmalet væg med Jotun LADY

© Jotun LADY

3. Brug kalkmaling indendørs

Prøv at male væggene med kalkmaling indendørs. Mal med pensel i stedet for med rulle og opnå en lækker skuret effekt. Der er noget New York'er-loft over effekten, som du kan dreje i mange forskellige retninger, fordi kalkmalingen kan blandes i mange forskellige farver.

Læs mere om moderne indendørs kalkmaling her.

4. Skift mellem mat og højglans maling

Mal i striber ved at skifte mellem mat maling og højglans maling på samme væg. Effekten minder lidt om fodboldbaner med striberne, der opstår i græsset, når gartneren ruller grønsværet i forskellige retninger.

Denne vægmalingsteknik vil skille fårene fra bukkene. Det er måske ikke alle, der opdager effekten, men dem, der gør, vil forstå at værdsætte det. Effekten giver også en fin association til tapeter.

Screenshot af Flüggers farvevælger.

Flüggers farvevælger

© Flügger

5. Brug farvehandlernes farvevælgere

Se resultatet, før du maler. Sådan lyder sloganet for Flüggers "farvevælger". Alle de andre store farvehandlere er også med på noderne, og de har hver deres bud på en farvevælger-funktion.

Gå på opdagelser på deres hjemmesider og find den tjeneste, der passer dig. På én af tjenesterne kan du for eksempel scanne farvekoden på din ønskede farve ind for derefter at sætte den ind i et fotografi af det sted i din bolig, du skal male. Prøv en af disse tre farvevælgere:

6. Mørk endevæg i lange rum

Har du en lang gang eller et langt rum, der skal males, så er det en god idé at male endevæggene i en mørkere farve. Det får gangen til at fremstå mere harmonisk og til at "trække sig sammen". Gangen kommer på denne måde til at virke mere firkantet og ikke som en lang tarm.

7. Mal gulvet mørkt i små rum

Har du et lille værelse, der skal males, så mal gulvet i en mørkere farve end den, du vælger at bruge på væggene. Det vil få væggene til at skubbe sig væk fra hinanden, og på den måde vil rummet synes større.

Læs flere af Julie Løwensteins tips til kreativ boligindretning: