Guide: Disse 20 spiselige blomster kan du bruge i maden
Gør din sommermad ekstra fin med smukke og farverige blomster, du kan spise. I denne guide får du 20 spiselige blomster, som kan få enhver sommerret til at blomstre op.
Smukke og farverige blomster til maden
Det er utrolig hot med spiselige blomster i øjeblikket. Timianblomster, geranium, forglemmigej og andre spiselige blomster kan give dine sommerserveringer en ekstra dimension. De spiselige blomster er nemlig yderst appetitlige og samtidig en fryd for øjet.
Nedenfor guider vi dig til de mest almindelige spiselige blomster, som kan få enhver salat, cocktail eller kage til at stråle.
20 spiselige blomster
Asters
Bellis
Blomsterkarse
Dild
Duftgeranium
Forglemmigej
Hjulkrone
Hyldeblomst
Kamille
Klitrose
Kornblomst
Lavendel
Morgenfrue
Nellike
Purløgsblomst
Rose (alle typer usprøjtede roser fra haven kan bruges).
Salvie
Stedmoder
Syrener
Timianblomster
Det skal du vide om spiselige blomster
De spiselige blomster, du bruger i maden, skal naturligvis være usprøjtede - brug derfor ikke blomster fra blomsterhandleren. Undgå også at plukke blomster, der gror i grøftekanten langs vejen, da de kan være forurenede fra bilos.
Husk også kun at plukke blomster, du kender og som du med 100 procent sikkerhed ved, er spiselige. Der findes nemlig giftige blomster i den danske natur.
Vi giver dig inspiration til opskrifter med spiselige blomster med disse Pinterest-fund. Billederne leder hver især videre til opskrifter.