Guide: Disse 20 spiselige blomster kan du bruge i maden

Gør din sommermad ekstra fin med smukke og farverige blomster, du kan spise. I denne guide får du 20 spiselige blomster, som kan få enhver sommerret til at blomstre op.

Smukke og farverige blomster til maden

Det er utrolig hot med spiselige blomster i øjeblikket. Timianblomster, geranium, forglemmigej og andre spiselige blomster kan give dine sommerserveringer en ekstra dimension. De spiselige blomster er nemlig yderst appetitlige og samtidig en fryd for øjet.

Nedenfor guider vi dig til de mest almindelige spiselige blomster, som kan få enhver salat, cocktail eller kage til at stråle.

20 spiselige blomster

 1. Asters

 2. Bellis

 3. Blomsterkarse

 4. Dild

 5. Duftgeranium

 6. Forglemmigej

 7. Hjulkrone

 8. Hyldeblomst

 9. Kamille

 10. Klitrose

 11. Kornblomst

 12. Lavendel

 13. Morgenfrue

 14. Nellike

 15. Purløgsblomst

 16. Rose (alle typer usprøjtede roser fra haven kan bruges).

 17. Salvie

 18. Stedmoder

 19. Syrener

 20. Timianblomster

Det skal du vide om spiselige blomster

De spiselige blomster, du bruger i maden, skal naturligvis være usprøjtede - brug derfor ikke blomster fra blomsterhandleren. Undgå også at plukke blomster, der gror i grøftekanten langs vejen, da de kan være forurenede fra bilos.

Husk også kun at plukke blomster, du kender og som du med 100 procent sikkerhed ved, er spiselige. Der findes nemlig giftige blomster i den danske natur.

Vi giver dig inspiration til opskrifter med spiselige blomster med disse Pinterest-fund. Billederne leder hver især videre til opskrifter.

HÅNDPLUKKET TIL DIG