Guide: Giv boligen et nyt look med håndlavede døre

Moderne byggeri, funkishus fra 60erne eller klassisk stil? Indret med døre, der passer til stilen i din bolig. Se vores guide her.

Nøglen til det personlige udtryk i hjemmet ligger ofte i detaljen. Døre er muligvis ikke det første, man tænker på, når det handler om boligindretning, men de udgør en stor del af boligens samlede udtryk og kan være med til at understrege stilen.

Vi har samlet en guide med tips og tricks til, hvordan du skaber et personligt udtryk med håndlavede kvalitetsdøre fra SWEDOOR, der har lanceret en ny kollektion af smukke døre produceret af snedkere i Danmark.

Om du er til moderne byggeri, funkis fra 60erne eller klassisk stil fra det forrige århundrede, kan du skabe det helt rigtige look, der passer til din boligstil.

Stilrene toner til moderne hjem

Den moderne bolig vil ofte være karakteriseret ved rene linjer, naturlige farver og enkle snit. Tænk indretningen i en simpel farveskala med fokus på sort, hvid, brun og grå og sammensæt dine boligaccessories herefter.

Sørg for at skabe en rolig indretning med fokus på udvalgte møbler som for eksempel en lænestol eller en lampe. For at gøre stilen gennemført, er det vigtigt at finde et dørdesign, der matcher din boligs unikke stil eller arkitektur – gerne i organiske materialer.

Klassiske detaljer til tidløse hjem

Er din bolig i klassisk stil med tidløse detaljer som stuklofter, plankegulve eller høje paneler, er det oplagt at vælge døre med originale detaljer. Bor du en murermestervilla fra 1920ene eller i en lejlighed i herskabelig stil, vil en klassisk fyldningsdør være oplagt. Brug farver i naturlige nuancer, der både kan gå til moderne møbler eller en mere traditionel stil.

Funktionelt udtryk til funkis-stilen

Den stilrene funkisvilla er kendetegnet ved rene linjer uden overflødelige detaljer. Her er fokus på funktionalitet og det enkle udtryk – gerne i monokrome farver som sort og hvid. Den glatte dør med vindue, der giver lys imellem rummene, er et oplagt valg, hvis du vil fuldende udtrykket, og passer godt til det moderne hjem i funkis-stil.