Årets Farve 2020

Her er årets farve(r) 2020

Lys gul har ikke været til at komme uden om i 2019, når vi taler bolig. Men i 2020 kommer der helt andre boller på suppen.

10. september 2019 af Mi Skjold Brix

50 shades of blue

I forrige uge afholdt Dyrup pressemøde, hvor de løftede sløret for, hvilken farve de har udråbt til årets farve 2020.

’Chinese Porcelain’ lyder navnet på en anderledes frisk blå, som er valgt, fordi den skal symbolisere himlen og havet. Noget, der er i særligt fokus for tiden, hvor klodens helbred er under lup.

Ifølge Dyrup kommer vi til at se de blå farver brugt på en helt ny måde, hvor flere forskellige nuancer sættes sammen.

”Mens væggen er en blå farve, kan det være at sofaen er en mørkere blå og gulvtæppet er en lyseblå – eller omvendt. Mulighederne er mange,” lyder det.

Årets Farve 2020
© Dyrup


’Chinese Porcelain’ er udvalgt af et globalt farveteam med repræsentanter fra hele verden, og måske derfor kan den friske farve virker lidt overraskende og vovet for nordboere som os.

Men prøv at skele til norske Jotun, der netop har lanceret deres farvekort for 2020.

I blandt næste års it-farver er nemlig ”Statement Blue”, som de meget passende kalder en lidt mørkere, men stadig klar, nuance af blå. Den bliver brugt både som baggrund og som detalje, og det er især som sidstnævnte, potentialet for de klarere blå nuancer især kommer til deres ret på de nordlige kanter.

Årets Farve 2020
© Jotun

Vi har flere gange demonstreret i magasinet, hvor smukt det ser ud med en elektrisk blå som accent i indretningen, og hos det globale farvebrand Dulux bliver den især fortolket som highlight på en beige base. Og det er pænt! 

Heldigvis! 

For er der en farve, vi ved, fortsætter sin sejrsgang ind i næste år, er det beige og brændte farver. 

Så er du allerede hoppet med på den smukke tendens, kan du roligt tilføje lidt blåt tilbehør eller udskifte nogle større tekstilflader som fx gardiner, plaid eller sengetæppe. 

Årets Farve 2020
© Dulux

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...