Landets pt mest hypede croissant blev lige dobbelt så god!

En croissant udviklet og bagt af en tidligere Noma- og prisvindende dessertkok. Halveret og fyldt med mokkasoftice! Det er sommerens bedste nyhed.

Café på Nørrebro
© Andersen & Maillard

Det skifter ca. hvert halve år i hovedstaden, hvilken café der skaber kø og overbookning langt ud i fremtiden.

Den café, der “er den” lige nu, er nyåbnede Andersen og Maillard, der ligger på Nørrebro i København og betjente sin første kunde i begyndelsen af februar i år.

Før den har det blandt andet været Mirabelle på Nørrebro takket være deres genkendelige gulv, der fortsat dukker op på Instagram. Siden har steder som Wulf og Konstali på Amager, Møller Kaffe og Køkken på Nørrebro og Sidecar i Indre By haft mere end almindeligt godt vind i brunchsejlende, og nu er tiden altså kommet til et helt nyt sted.

Det særlige ved Andersen og Maillard er deres dedikation til den gode kop kaffe og den perfekte croissant.

Bag stedet står Hans Kristian Andersen, prisvindende kaffenørd, og med på holdet har han den ditto prisvindende dessertkok Milton Abel, der efter tid hos både Noma og Amass slår sine kagefolder hos Andersen og Maillard - som i øvrigt er ordet for det magiske, der sker, når mad bliver stegt og får skorpe. Eller bagt.

På caféen rister de deres egen kaffe og siden åbningen har Abel testbagt croissanter for at komme frem til den allerbedste opskrift - og det er i dén grad lykkedes, hvis du spørger os! Croissanterne fås i tre varianter; uden glasering, med mokkaglasering eller kanel, og de smager himmelsk! Virkelig.

Fordi caféen har en bæredygtig profil, hvor de også har fokus på madspild, har de besluttet, at sommeren skal velsignes med mokkasoftice lavet på spildmælk fra deres kaffeproduktion. Noget, der er meget af på en café som deres. Det samme gælder kaffen og det bliver til altså tryllet om til deres kaffesoftice.

Bestiller du isen i bægre, får du en knasende rugbrødsvaffel med lavet på gårdsdagens rugbrød.

Ret genialt og en værdig konkurrent til iskaffen, der ellers er et kæmpe hit blandt mange, når temperaturen stiger.

Mere end kaffe og kage: Indretning i særklasse

Ud over, at det, du kan komme i munden på den lille Nørrebroperle, så er indretningen også en kommentar værd!

Stedet er den helt rigtige blanding af industrielt, varmt, nordisk og sydlandsk. Det er indrettet af arkitekt Danielle Siggerud, der havde som mission at lade bagværk og kaffe stråle og støtte op om det ved at lade det meste være synligt - også den kæmpe store kafferister og bagsiden af skabene under disken.

De store flader som gulv og vægge står rå i pudset beton og er den perfekte kulisse for de mange elementer af italiensk terrazzo og egetræ, der tilfører varme og både nordisk og sydlandsk stemning.

Både noget af servicet og stolene er fra Menu og simpelt og grafisk i sit design. Farverne bliver bragt ind på den fine hjørnecafé med en misundelsesværdig overflod af planter og de fineste kopper fra New Zealandske Acme, der laver kopper i stilrent design, der bruges på nogle af de fedeste caféer rundt omkring på kloden.

Er du også blevet sulten efter en croissant og kaffe nu? Så finder du caféen på Nørrebrogade 62 - du finder også nogle af hovedstadens bedste caféer på listen her.

Få de bedste boligreportager, DIYs, indretningstips og konkurrencer fra Bolig Magasinet gratis -tilmeld dig her