Her er de største trends for 2022 ifølge Pinterest

Sidste års søgninger på Pinterest afslører, hvad vi planlægger for fremtiden i vores hjem og den viden, deler det sociale medier nu med alle os andre. Måske er du allerede hoppet med ombord på en trend eller to?

Trends 2022 Pinterest
© Etsy, Italiadesigen

Vi har allerede taget et kig i spåkuglen og kastet lys over nogle af de 2022-trends, der kommer til at kendetegne boligen herhjemme.

Nu er Pinterest også klar med deres vurderinger, som er baseret på brugernes søgninger i 2021. Og det burde være et ret solidt fundament. For som de selv siger: "folk bruger Pinterest til at planlægge fremtiden".

Og selvom statistikken er global, er det stadig interessant at få inblik i, hvilke strømnininger der tegner det store billede, når vi skal indrette os i det nye år.

Så tag hovedspring med os ned i de afslørende søgninger med vores top 7 over de mest interessante interiørtrends her:

1 Vi kan godt klemme lidt mere grønt ind her, ikk?

Nogle af de søgninger, der er steget virkelig meget gennem 2021 er dem, der knytter sig til floraens verden.

Vi bruger ord som "biophilic" (oversat til dansk betyder det, noget som understøtter vores forbindelse til naturen), "floral" og "garden", når vi leder efter inspiration til både soveværelse, kontor og arkitektur.

Vi går sågar og drømmer om blomsterlofter - et søgeord, som er steget med 300% i 2021.

2 Oversete kroge får en luksus-update

Under den første corona-nedlukning kastede mange sig over at opdatere de hjemlige rammer. Og måske vi er løbet tør for steder at optimere?

I hvert fald er søgningerne på luksuriøse opdateringsidéer af utippede rum som kælder, bryggers, garage og gaming-værelse mangefordoblet med "luxury laundry room ideas" som vinderen med en stigning på mere end 11 gange! Fristet?

3 Skakplads

Det sker tit, at et print eller mønster pludselig bliver allemandseje ud af det blå. Vi så det med citronerne nogle år tilbage. Siden med appelsiner og jordbær, striber og polkaprikker.

Og nu er tiden altså kommet til skaktern, hvis vi skal tro Pinterest.

I hjemmet er det især på gulvet, vi drømmer om dem, som gulvtæpper og fliser. Søgningerne på de to ord + skaktern er steget med hhv. fire og fem gange.

4 Kurver hitter - også i hjemmet

Kurver er kommet for at blive. Både i sofamoden og i tilbehøret, vi pynter hjemmet med. Men ifølge Pinterest kommer vi til at se de runde former i endnu større skala.

Søgningerne på kurvede køkkenøer er således tredoblet det seneste år. Men det er ikke kun møbler og interiør, vi gerne vil have rundede. Også væggene må gerne have de attraktive kurver.

5 Alting græsk er godt

Tapeter med Afrodite, græske statuer og søjler er alt sammen søgeord, der har fået en utrolig medvind på det seneste.

Ifølge Pinterest handler det om, at vi søger tilbage til rødderne - som i meget langt tilbage - når det gælder de nostalgiske detaljer i indretningen, som de fleste af os benytter os af, uden måske at tænke over det. Det er især blandt de yngre generationer, at denne trend ser ud til at få fat.

6 Rum, der kan rumme dine følelser!

Eksperterne har længe snakket om, at indretningstrends bevæger sig væk fra at være et spørgsmål om farver og former til at handler mere om det, vi ikke ser: velvære, taktilitet og sundhed.

Og noget tyder på, at forbrugerne er ved at komme op på siden af eksperterne. Søgningen på krystalrum er steget 8 gange. Og søgninger på vredesrum er steget med 150%.

7 Det var kattens!

Og så er der de kære firbenede venner, som mange valgte at invitere indenfor under pandemiens begyndelse.

Det ses på søgningerne hos Pinterest, hvor mange har søgt svar på, hvordan livet med hund og især kat kan indrettes. Og vi holder os ikke tilbage! Folk søger nemlig inspiration til at "katteficere" hele hjemmet eller til at indrette et decideret hunde- eller katteværelse.

Søgningern på "luksus hunderum", er steget med 115%, men "luksus katterum" er tredoblet.