Her er den populære metode til at dekorere store vægflader, du har savnet (som ikke er gallerivægge)

Stirer det store, bare stykke væg bag sofaen tilbage på dig med misbilligelse, er du ikke den eneste. Heller ikke, hvis det samme gør sig gældende for stykket bag spisebordet. Men der findes en smuk løsning.

© Lea Jessen

Gallerivæggen har længe været en sikker vinder, når de store vægflader i hjemmet skal dekoreres.

Men at dømme ud fra mange af de boliger, vi besøger, har en ny (og blødere) spiller meldt sig på banen: Vægtæpper.

Mere specifikt er det de smukke tæpper, lavet i de gamle håndværksteknikker quilt og patchwork, som flere og flere erstatter gallerivæggen med.

Vægtæppernes størrelse gør det nemt at indrette de store vægstykker og giver et mere ensartet udtryk sammenlignet med gallerivæggen, som efterhånden er ved at have aftjent sin værnepligt i mange hjem.

Håndværkets renæssance

Tendensen er opstået i takt med, at håndværk generelt har fået en større plads i hjemmet.

Vi er de seneste år begyndt at værdsætte de ting, der er kredset om og brugt tid på – og derfor er håndværkstenikker, som fx broderi, hækling og keramik, også i høj kurs.

Har du også forelsket dig i patchworktæpper som vægudsmykning, så kig med her, hvor vi har samlet vores top 10 over rum med vægtæpper i indretningen.

Indret med vægtæpper: 10 flotte eksempler

Hvor kan du få fingrene i de smukke tæpper?

Måske har du – eller et familiemedlem fra en af de ældre generationer – et tæppe liggende i gemmerne, som du kan pynte væggen med.

Og er du rigtig kreativ, kan du tilmed også selv lave et.

Men er det ikke tilfældet, er genbrugs- og vintagebutikker oplagte steder at gå på jagt. Det kan tage tid at finde det helt rigtige tæppe, men det er al tiden værd, når du så endelig finder det!

LÆS OGSÅ Det lille trick gør det overskueligt at hænge en gallerivæg.