© Sadolin Farver, Flügger, Julie Vöge, Niels Ahlberg m.fl.

Her er redaktionens farve-favoritter

Vi tror på disse farver! De vil helt sikkert komme til at klæde din bolig. Paletten er blød, lys og cremet - med et glimt af solgul og blomme.

31. august 2015 af Mette Nexmand


Sæsonens farvetrends er et skridt i en mere modig retning - uden at det bliver for hidsigt eller dominerende. I flere år har boligens vægge været hvide og forskellige variationer over temaet hvidt, men nu er der kommet en ny palet på banen, som kan fungere flot med det helt lyse og skandinaviske.

Læs også: Manden med det lyserøde køkken

Derfor kan vi berolige alle, som stadig husker 90'ernes sienna, koboltblå og okseblodsfarvede rum - héle rum, som oven i købet blev malet med svamp. Meget sjældent vellykket i nordiske hjem. Men det vender ikke tilbage, noget helt andet er på vej, og der er langt mere nedtonet og i tråd med indretningsstilen.
Vi ser en række støvede, behagelige toner vinde frem, fx farver som Cotton Candy, Blue Macaron, Distant Sunlight og My Reatreat fra firmaerne Flügger og Sadolin.

Herunder er et eksempel på, hvordan man kan bruge Cosy Cover fra Flügger på badeværelset.


Man skal være modig for at kombinere lyserød og gul, men i soveværelset herunder er nuancerne nærmest en naturlig forlængelse af boligen. Og her bor oven i købet en mand ...


De tre fotos herunder viser Sadolins efterårsfarver, der farver en bred skala - lige fra 'Fudge' og 'Blueberry Crush' til 'Pear Green' og 'Cotton Candy.' Der arbejdes meget med kontraster, fx at male dørlister i én farve og vægge i anden. På den måde man både have helt mættede og lyse farver i rummet.

Læs også: Fire farverige instagrammere


Bloomingville (herunder) har helt styr på farverne, og det så man især i deres forårskollektioner, hvor de støvede grønne og blå nuancer var fremtrædende.

Læs også: Interview med designeren Anders Arhøj om farver


Blomme er en af sæsonens helt store hit. Her på en enkelt væg, som får pyntegenstande og andre vægge til at træde flot frem. 

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...