Her er tæppet, der har overtaget for de marokkanske som toptrend

Vink farvel til de farvestrålende, eksotiske tæpper og byd velkommen til en ny gulvmakker, der øjeblikkeligt tilfører stil til indretningen.

Skinnende luvtæppe

Gulvtæpper er en altafgørende, men ret undervurderet del af indretningen, som kan være med til at løfte det samlede indtryk til nye højder.

I lang tid har importerede boucheroite-tæpper fra Marokko været overalt og særligt eftertragtede som farvestrålende kontrast til nordisk indretning.

Men måske i takt med at "farvemodet" i højere grad har spredt sig til vægge og møbler, er en ny type gulvtæpper ved langsomt at skubbe de håndknyttede unikatæpper lidt til side.

Ensfarvede, glansfulde luvtæpper marcherer lige nu ind på stue- og soveværelsesgulve landet over, og melder sig som nyeste trend.

LÆS OGSÅ Her er de 6 bedste steder at shoppe marokkanske tæpper

Skinnende luvtæppe
© Jotex
Skinnende luvtæppe

De fås i mange forskellige nuancer, men er som oftest holdt i en dæmpet farveskala med varianter i grå, beige, rosa, mørkegrøn, marineblå og karrygul.

Luvtæpperne har en smuk, næsten velouragtig overflade, der changerer fint i lyset. Samtidig gør den tuftede fremstillingsmetode tæpperne ultra bløde at gå på og luksuriøse i udtrykket.

Skinnende luvtæppe
© Fabula Living
Skinnende luvtæppe
© Ilva

Plads til en ny stjerne i stuen

Når du indretter med et luvtæppe giver du mere plads til, at noget andet kan larme i din indretning.

Det kan være vægfarven eller møbelvalget, som får fokus, i modsætning til når du lægger et marokkansk tæppe, der ofte er en stor symfoni af farver.

Har du fået smag for den blanke luv-trend, finder du dem blandt andet hos Jotex, Ellos, Garant, Fabula Living og Rugvista.com. De fås sågar som væg til væg-tæpper.