Husker du? De bedste idéer fra Nybyggerne fra første sæson til nu

Husker du det helt gule epoxygulv fra første sæson? Eller hvad med sofaen, der nåede loftet?

Indretningen fra Nybyggerne på TV2
© @LiseVandborg/@ChristineDelmar

Siden TV2 lancerede Nybyggerne i 2013, har vi siddet klinet til skærmen og glædet os til at se, hvad sæsonens fire nybygger-par måtte diske op med af krøllede idéer og opfindsom indretning.

Vi fulgte med, da programmet debuterede i Kolding og Anne og Simon løb med sejren og kunne flytte ind i huset med de gule gulve.

Vi fulgte med, da Lise og Michael vandt deres fine nybyggerhjem i Farum og flyttede fra Jylland til Sjælland, hvor de kort tid efter etablerede familie i deres nye hus fyldt med gamle designklassikere og sildebensbord.

Vi fulgte også med, da Anne og Todd vandt og kunne rykke ind i deres nye hjem i Aalborg med legehus a la Hobitten i haven og iskiosk på børneværelset.

Og selvfølgelig følger vi med i aften, når vinderen af fjerde sæson skal findes!

Men udover alle de fine, mindeværdige idéer vinderne har disket op med, så har de øvrige deltagere også været leveringsdygtige i fine påhit. I anledning af finaleaftenen er du hermed inviteret med en tur ned ad mindeboulevarden.

Isbutikken på børneværelset

Todd og Anne lavede denne bedårende lille isbod på Lilys børneværelse, som de havde udstyret med en væg, der kun strakte sig halvt ind i værelset. Det skaber den fineste sammenhæng mellem hendes sovezone og legezonen.

Idéen kan også laves, hvis du har et indbygget skab ved at skære hul enten gennem skabslågen eller siden på skabet, som her hjemme hos Pär Ottoson.

Funky skrivebord og væg af kork

Da Christine og Mikkel i tredje sæson skulle indrette ekstraværelse, lavede de et kontor med to ret så seje detaljer. De lavede blandt andet en hel korkvæg og et skrivebord ud af et gammelt bilskrog. Det må da siges at være unikt og sejt fundet på.

Alternative badeværelsesmøbler

En anden fin detalje, der udspringer af både Christine og Mikkels og Lise og Michaels indretning, er brugen af et utraditionelt møbel til at holde vasken. Hos det nordjyske par blev det et gammel sybord af støbejern og marmor og før det brugte Lise og Michael en teak-skænk til samme formål i huset i Farum.

Trendsettende spisebord

Det er sjovt at tænke på, om Michael mon var klar over, at hans fine spisebord i sildebensmønster var forgænger for en trend, der nu har vokset sig stor. Det er nemlig blevet populært at indrette med de smukke borde, og de kan købes mange steder i forskelligt design og materialer - du kan se nogle budher.

LÆS OGSÅ Sådan bygger du dit eget smukke træbord

Glinsende gult gulv

Anne og Simon, der endte med at vinde første sæson, fik sikkert mange til at sukke efter deres vilde farvestrålende gulv i husets store køkkenalrum.

Gulvet er lavet af epoxy, som bliver hældt ud på gulvet og får en helt jævn overflade, der får det til at syne næsten som én flydende flade. Ret effektfuldt, men ikke billigt.

Svævende skrivebord

I den fjerde sæson har Mike og Thomas vendt tingene helt på hovedet, da de monterede et skrivebord i loftet i deres gæsteværelse. Et stunt, der fungerede som perfekt modvægt til den kæmpe seng, de placerede i den anden ende af rummet til deres gæster. På denne vis har de fået arbejdsplads uden at stjæle al gulvplads, og det er vi ret vilde med.

Unikt spisebord

Dette smukke spisebord er skabt af Christine og Mikkel fra tredje sæson. Spisebordet er på én gang elegant og råt, og det høstede mange kommentarer, da programmet, hvor de kreerede det blev sendt. Bordet er lavet af en stålramme og én stor keramisk flise!

Skjult gæsteseng

I fjerde sæson har Kristian og Maria fra begyndelsen sat barren højt for deres hjemmegjorte løsninger, der havde til formål at hylde funktionaliteten uden at gå på kompromis med æstetikken. Én af disse løsninger er den super smarte, hjemmelavede seng, der kan slås ud, når der kommer gæster og ellers gemmes væk til fordel for et ryddeligt kontor.

Plantevæg

Hos Maria og Kristian blev en traditionel plantevæg erstattet af fire cykelhjul uden slanger, som blev monteret på wirer, så planterne kan vokse op ad dem. En idé, der høstede store roser fra dommerne og som har en smuk grafisk kvalitet over sig foruden funktionaliteten.

LÆS OGSÅ lav selv en grøn væg

Legehus fra en anden verden

Anne og Todd sidder tungt på tronen, når det gælder nuttede idéer i børnehøjde og datteren Lily mangler i hvert fald ikke steder, hvor hun kan sende fantasien på himmelflugt. Foruden den fine iskiosk inde på værelset, kan hun også lege i sit fine Hobbithus, der var en hyldest til Todds newzealandske rødder.

Sofa på en helt ny måde

I første sæson byggede det yngste par, Louise og Jonas, et sofamøbel, der indeholdt uanede muligheder for opbevaring og som strakte sig næsten til loftet i OSB. En ret alternativ sofa, der ville gøre det godt på et børneværelse også.

Fleksibel skoopbevaring

Charlotte og Fredrik, der havde absolut ingen erfaring med håndværk, gjorde det nu meget godt med denne alternative skoopbevaringsløsning lavet med kobberrør, der er spraymalet sorte. En perfekt løsning, hvis du har en lidt smallere gang.

Hjemmespa Delux

Frederik og Manne fra anden sæson brændte en hel del af deres budget af på deres badeværelse, som de fik håndværkerhjælp til - men hvor var resultatet dog det hele værd! De store fliser i råt look og de grønne planter fortjener en plads på listen over de mest mindeværdige indretningsidéer fra Nybyggerne simpelthen fordi det så så brandgodt ud.

Væg til væg bænk

Frederik og Manne var mestre i at gå all in og skabe overflader, der gav ro og som var bredt ud til et maks. Det er deres bad og køkkenbordplade i køkkenet, som strakte sig ned langs den ene væg som en hylde gode eksempler på. Men det er deres super fine bænk i køkkenalrummet så sandelig også!

Selvom der næppe er en gæst, der ville sætte sig i den fjerneste krog, så er det rent visuelt en genistreg at lade bænken være så lang.

Flettet skænk

Som rosinen i pølseenden vil vi også nævne Bolettes super smukke hylde/skænk, der er flettet af finér. Den emmer af nordisk stil og godt håndværk og vil egne sig helt fortrinligt til en entre og det er ret utroligt at se, at almindeligt dødelige uden en snedkeruddannelse i bagagen kan kreere noget så smukt af træ.

Har vi glemt nogle helt fantastiske idéer, så skrive det endelig i en kommentar til artiklen på Facebook. Vi vil så gerne blive mindet om alle de fine kreationer, vi har set i programmet gennem tiden.

PSSST Vil du have alt det bedste fra boligens verden serveret i postkassen hver måned, kan du lige nu få det til en ekstra favorabel pris. Du får 3 numre af Bolig Magasinet + vores lækre sommertillæg fyldt med de bedste tips, tricks og underholdning til din sommer lige nu for KUN 59 kr.! Læs mere her.