Hver anden mand mener, han har bedre smag i indretning end kvinder

Og han bruger flere penge på indretning om året ifølge en ny undersøgelse. Overrasket?

© CBS

Ny undersøgelse viser, at mænd bruger flere penge på indretning end kvinder

Der er overraskende nyt på indretningsfronten og en lille sejr for ligestillingen, om man vil.

En undersøgelse foretaget af det britiske interiørfirma Graham & Brown i oktober, hvor 1.500 voksne blev adspurgt, viser, at 85 procent af mændene er involveret i indretningen derhjemme.

En stor ændring i forhold til fordelingen, som den var i 50’erne, hvor de fleste kvinder var hjemmegående husmødre, og hus og hjem var deres domæne.

Hvad mere interessant er, at knap halvdelen af mændene mener, at de har bedre smag i indretning end deres partnere, og måske i naturlig forlængelse af dette, så havde 30 procent skændtes med deres bedre halvdel om indretning i forbindelse med besøg i boligbutikker og lignende.

Næsten halvdelen har smidt én af deres partners ting ud i smug

Det tyder altså på, at mændene generelt er trådt mere i karakter, når det kommer til at udvælge og placerer møbler i hjemmet og ikke bare agere håndværkeren, der eksekverer kvinden i husets ønsker, som 37 procent i den britiske undersøgelse husker, var kendetegnet for deres fædres forhold til indretningen i hjemmet. Her var fædrene involveret, når valget var truffet og tapetet skulle op eller væggene males.

Men det var dengang.

Og som prik over i’et viser undersøgelsen, at mændene i dag årligt brugte flere penge end kvinderne på at købe møbler og andre ting til huset. Kvinderne brugte 9.900 kr. i mod mændenes 11.300 kr.

Siden resultaterne blev offentliggjort har Ikea også været ude og kaste lys over forholdet til indretning i de små hjem verden over.

Af deres årlige internationale undersøgelse fra 2017 fremgik det, at 40 procent af de i alt 22.000 adspurgte havde smidt en partners ejendel ud uden at sige det til vedkommende.

Så med mændenes bud på, hvor skabet skal stå, må vi hermed opfordre til større kompromis, når I skaber et fælles hjem.

Kilder: Bo Bedre, House Wares