Hyldest til Arne Jacobsen på værelse 506

Få en unik designoplevelse og besøg værelse 506 på Radisson Blu Hotel, inspireret af designikonet Arne Jacobsen.

24. oktober 2014 af Mette Seerup

Radisson Blu Royal i København var på flere måder et unikt hotel, da det slog dørene op i år 1960. Udover at være Københavns første skyskraber og det første hotel i den globale hotelkæde Radisson Blu, var hotellet verdens første designhotel. Designeren bag det historiske hotel er selveste Arne Jacobsen, som i 1960’erne blev verdenskendt for sine mange rene og tidsløse designs. Herunder er designet af Radisson Blu Royal Hotel stadig en af de værker, som står klarest i historien om den verdenskendte arkitekt og designer.

Hotellet betragtes nemlig som et af Arne Jacobsens største mesterværker, da han designede hotellet fra inderst til yderst, herunder alt fra facade og badeværelser til bestik i hotellets restaurant. Særligt hotellets stole, har opnået status som eftertragtede designobjekter, og både Ægget, Svanen og den netop relancerede Dråbe har hjemme på hotellet.

Radisson Blu Royal har siden gennemgået mange forandringer og renoveringer, men hotellets mest populære værelse, værelse nr. 606, står stadig nøjagtigt, som da Arne Jacobsen lagde sidste hånd på værket det i 1960. Som en hyldest til sin skaber, har Radisson Blu Royal i år valgt at re-designe værelse 506 i Arne Jacobsens ånd.

Re-designet udspringer af den spanske designer Jamie Hayons relancering af stolen Dråben tidligere på året. En relancering, som viste sig at være en enorm succes hos det danske designglade folk. Netop derfor finder hotelkæden det passende at udvide hyldesten til Arne Jacobsen, og lade Jamie Hayon indrette værelset med mesterens klassiske og tidsløse designs.

Der er netop lagt sidste hånd på det nye værelse 506 og ligesom det berømte værelse 606, som ligger lige ovenpå, vil værelset kunne bookes af alle hotellets gæster.

 

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...