Hypet britisk brand lancerer farveværktøj særligt til folk i Skandinavien

Til alle os, der drømmer om at bo med flere farver, har Farrow & Ball udviklet "The Nordic Edit" sammen med Tapet Café.

Farvekort fra Farrow and Ball
© Farrow & Ball

Hvad tænker du på, hvis vi siger “skandinavisk stil”?

Oddsne for, at det ikke er stærke farver på hver en flade er ret store.

Mange af os ser derimod en afstemt rolig palet af hvide, beige og grålige nuancer, som får selskab af egetræ og grønne planter. En stil, der også er blevet populær globalt, men som vi herhjemme stille er begyndt at bevæge os lidt væk fra.

Vi er generelt blevet mere modige med vores farvevalg, og nu får skandinaviske farvevovehalse et værktøj at navigere efter, når de skal udvælge kulør til hjemmet.

Farvepaletten “The Nordic Edit” er resultatet af et samarbejde mellem det anerkendte britiske farve- og tapetbrand Farrow & Ball og det danske interiørbrand Tapet Café. To toneangivende brands, som sammen vil vise vejen til “et nyt skandinavisk look”.

“Det, vi traditionelt ser i Skandinavien, er hvid og grå. Men vi har så mange farver omkring os - i naturen, i de farvestrålende byer, i træhytterne i de norske fjelde,” siger Jannik Martensen-Larsen, ejer af Tapet Café, som har udvalgt de 24 farver i den nye pallet ud fra Farrow & Balls 132 farver og omfattende bagkatalog.

Farver fra Farrow & Ball til norden
© Farrow & Ball

I "The Nordic Edit" får de forventede nedtonede farver selskab af mere vovede nuancer inspireret af naturen og arkitekturen i Norden. Du finder blandt andet den græsgrønne "Danish Lawn", den rustrøde "Copenhagen Roof" og den dybblå "Serge" blandt farverne.

Paletten er på sin helt egen måde tro mod det skandinaviske udtryk, men rykker ved grænserne for, hvilke nuancer vi vælger at tage med indenfor.

I et uendeligt hav af alle tænkelige farver, kan det være en stor hjælp med et kurateret udvalg at vælge blandt. Og hvorfor ikke vælge nogle farver, der også ressonerer med det, vi ser udenfor vores dør. Der er noget holistisk og gennemført ved det.

"Det føltes bare rigtigt at få et sæt friske øjne til at genopdage vores farver i et nyt værktøj. Jannik beskriver det så godt, at det er et værktøj til fremtiden, og det synes vi er meget vigtigt - at skabe noget nemt og tilgængeligt, som du kan bruge hvad enten du er designer eller indretter dit eget hjem. Paletten indkapsler en meget velkendt stemning, men føles og ekstremt moderne og ny," lyder det fra Charlotte Cosby fra Farrow & Ball til Boligmagasinet.dk

Janniks 4 tips til at bruge farver i hjemmet

Farver fra Farrow and Ball
© Farrow & Ball

1 Se dit hjem som ét samlet kanvas

Når du har besluttet dig for en farve, som skal være din neutrale farve, kan det skabe et stilfuldt og elegant udtryk, at bruge den farve på tværs af dit hjem på lofter og træværk.

Farven på paneler og loft hedder "Strong White".

Farver fra Farrow and Ball
© Farrow & Ball

2 Tilføj sjove detaljer

"At male vinduesnicher i en kontrastfarve tilfører noget overraskende og sjovt. For at din kontrast ikke skal blive for hård kan du gå efter en mere dæmpet farve".

Her er der brugt "Potted shrimp" på vinduerne i kontrast til væggene i den mørke "Serge".

Farver fra Farrow and Ball
© Farrow & Ball

3 Giv liv til nye overflader

"Loftet er et kanvas, som ofte bliver ignoreret, men det ser skønt ud, når det bevidst bliver indkorporeret i et rum. Hvis du trækker loftsfarven ned på den øverste del af væggen giver det en dejlig åben himmel-følelse".

Væggene er malet i "Mere Green" og loftet har fået farven "Arsenic".

Farver fra Farrow and Ball
© Farrow & Ball

4 Prøv modige kontraster

"I mine designs udelukker jeg ofte hvid fuldstændig. For at skabe en behagelig kontrast, kan du bruge to klare farver sammen i stedet".

Her er væggene malet i "Danish Lawn" og loftet i "Chinese Blue".