Ifølge videnskaben skal du male køkkenet orange og badeværelset lyserødt

Nogle farver fungerer bare bedst i visse rum, og det er endda videnskabeligt bevist. Se vores lille guide her for at finde farveinspiration.

Sådan skal du male dit hjem

Det kan være svært at vælge farver til hjemmets rum, og ofte ender vi bare med hvide vægge, fordi det er nemt og sikkert.

Men farver kan skabe rigtig mange fede effekter, så det handler bare om at vælge den rigtige, og her kan videnskaben heldigvis hjælpe dig.

Der findes nemlig visse farver, der passer særligt godt til hvert rums funktion, og som skaber den helt rigtige stemning.

Psykolog Sally Augustin er ekspert i, hvordan omgivelser påvirker mennesker, og hun har givet sit bud på de bedste farver til hvert rum.

Soveværelset

I soveværelset er støvet blå en rigtigt god farve at kaste sig ud i. Blå associeres generelt med ro og hvile, og undersøgelser viser, at folk ofte får mere søvn i blå soveværelser.

Find en farve, der ikke er for voldsom og heller ikke for mørk, så får du den maksimale effekt.

Du bør til gengæld undgå lilla, selv om den ligger tæt på blå, da lilla hænger sammen med dårligere søvn.

Hjemmekontoret

Grøn forbindes med kreativitet, og den sætter den rigtige stemning, så du kan arbejde seriøst. Vælg en dæmpet farve a la lys mosgrøn eller støvet mintgrøn.

Kontoret skal dog helst ikke males rødt, da farven er lidt for voldsom og kan påvirke din analytiske evne i forhold til andre farver.

Køkkenet

Køkkenet skal være orange eller en varm valmuerød, hvis du gerne vil stimulere appetitten og skabe en god stemning.

Hvis du derimod gerne vil opnå den modsatte effekt, skal du gå efter blå. I køkkenet er det helt fint at gå efter mere mættede, farverige nuancer, da en mere energisk stemning sagtens kan gå i køkkenet.

I køkkenet skal du passe på med gul, især hvis den er ovre i gulgrøn, som nemt kan føles lidt sygeligt.

Badeværelset

Badeværelser er ofte hvide, da det forbindes med renlighed, men det kan let komme til at virke for skarpt og sterilt.

Sart lyserød er derimod en rigtigt fin farve til badeværelset, som får rummet til at virke lidt varmere. Gå efter en lys nuance, der ikke bliver for Barbie-lyserød.

Det er en god idé at styre uden om neonfarver, da badeværelser ofte er små rum, og det kan virke ret voldsomt med så meget farve.

Stuen

Til stuen skal du vælge en afslappet nuance, for eksempel en lys terrakotta, brændt orange eller bar murstensvæg. For meget farve kan blive for voldsomt, så vælg en nuance, du kan holde ud.

Undgå for mørke og dybe farver samt for kraftige farver, da det godt kan føles for overvældende og huleagtigt.

Kilde: Purewow

HÅNDPLUKKET TIL DIG