11 idéer til, hvordan du integrerer en grim "gaming station" i indretningen

Har du også en bedre halvdel, som elsker sin computer næsten lige så højt som dig? Så er dette dagens mest opløftende læsning.

© Getty Images

De fleste er nok af den overbevisning, at der skal være plads til alle beboere i et hjem.

Alle skal føle sig hjemme og velkomne, men hvad gør man lige, hvis ens bedre halvdel føler sig allerbedst tilpas foran en computerskærm med en blinkende mus og et overdimensioneret headset?

Bor du i et stort hus, hvor der er plads til et kontor, er der mulighed for at "gemme" gaming stationen i dette rum og lukke døren til det.

Men bor du derimod i en mindre bolig, hvor der ikke er plads til et aflukket kontor, kan det kræve mere kreative løsninger for at få plads.

Ofte bliver gaming stationer degrederet til et hjørne, og bærer derfor præg af at være en mørk og rodet "skammekrog". Sådan behøver det ikke være, hvis du integrerer den, så den passer til jeres stil.

Husk på at små ting som nips og planter kan gøre en stor forskel for det samlede udtryk, selvom man kan være tilbøjelig til at gøre computerens holdeplads til en fredet zone afskåret fra den øvrige indretning.

Læs med her og få tips til løsninger du kan bruge, når du skal integrere en gaming station i indretningen.

Vælg det rette bord

Vi må bare erkende, at borde, der er designet til at rumme gaming udstyr, sjældent er særligt kønne. Men heldigvis behøver du ikke et decideret gaming bord for at kunne dyrke disciplinen. Et pænt skrivebord kan gøre meget i indretningen og samtidig tage noget af fokus fra al elektronikken.

TIP Et rustikt træbord som dette er ikke blot pænt, men kan også rumme tunge maskiner og udstyr.

Mere stol - mindre rumskib

Ligesom med bordet kan kontorstolen gøre meget for din indretning. Naturligvis skal det være en stol, der er god og ergonomisk, så spilleentusiasten kan holde ud at sidde i den i længere tid, mens fjenden nedlægges i cyberspace. Heldigvis findes der mange stole, der er både flotte og behagelige, så se, om ikke I kan finde et kompromis, der er en fryd for både øjet og ryggen.

Gør det lyst og lækkert

Undgå den mørke og dystre krog ved at tænke masser af lys ind i indretningen omkring spillebasen. Eksempelvis kan den placeres ved et vindue som her på billedet, når bare I investerer i mørklægningsgardiner, så der kan lukkes af for spolerende sollys. Bord- eller gulvlamper kan også være med til at skabe en hyggelig stemning.

Gem ledningerne væk

Noget, du formentlig ikke kan få indflydelse på, er størrelsen og udseendet på computeren. Men en af de helt store syndere, når det kommer til at ødelægge æstetikken, er de mange ledninger som ofte hænger eller ligger og flyder over hele gulvet.

Det kan gøre en verden til forskel, hvis ledningerne bliver gemt væk. Der findes mange smarte løsninger, som kan bruges, eksempelvis kan du købe ledningsskjulere eller kabelbakker, som du kan sætte fast på undersiden af bordet. Du vil blive overrasket over, hvor stor en forskel det gør for ryddeligheden i rummet!

Hjemmebyggede skabsløsninger

Denne løsning er til dig, der gerne vil have mulighed for at gemme gaming stationen HELT væk. Og det behøver ikke være hverken svært eller dyrt! Med et rummeligt skab kan du skabe et virkelig smart "gamerskab". På den måde bliver computer og tilbehør ikke et element, der fylder i jeres indretning, når det ikke er i brug.

TIP Er du lidt af en gør-det-selv type, kan du selv sammensætte skabsløsningen, som du ønsker. Køb fx et reolsystem i Ikea og brug fantasien til at skabe en gaming station, der kan gemmes væk, når den ikke skal bruges.

Bag gardinet

Lav en skabsvæg af stigereoler, få den lavet af en snedker eller udnyt et indhak i væggen til at gemme grimme sager af vejen - inkl. et skrivebord med plads til computer og diverse. Brug et gardin som her, eller en skydelåge til at gemme det hele væk. En nem og fin løsning som heller ikke er for omstændigt at skubbe til side, når der skal åbnes op for den digitale slagmark eller grønsvær.

Den væghængte løsning

Et skrivebord kan godt være et meget bastant og tungt møbel, som kan virke voldsomt i en lille bolig. Det væghængte skrivebord er en løsning til dig, der ønsker mere luft under møblerne og som samtidig kan være pladsbesparende i et lille rum. Desuden er det meget nemmere at gøre rent under et væghængt bord, frem for et med ben.

IDÉ Det er også en mulighed at hænge computerskærmen på væggen. Her kan du med fordel lave en billedvæg omkring skærmen og på den måde integrere den i rummets helhed.

Køb et fælles skrivebord

Med et fælles skrivebord bliver gaming stationen en del af den samlede indretning, idet bordet får flere funktioner og ikke kun er helliget et familiemedlems hobby. Måske du selv har en hobby eller et arbejde, der også kan laves ved et skrivebord? "Slå det sammen" og udstyr en væg med et væghængt bord, der har plads til to personer.

Den smalle løsning

Bor I småt, er pladsoptimering nøglen til at få et rum til at se større ud. Det kan eksempelvis løses med et smalt skrivebord, som ikke fylder meget. Som billedet her viser, kan det smalle bord integreres som forlængelse af vindueskarmen, og får dermed en meget naturlig placering i rummet og rager minimalt ud i lokalet.

Integrer i et hyldesystem

En gaming station kan i virkeligheden komme til at se meget voldsommere ud, hvis den står alene. Integrer derfor hylder eller billeder omkring computeren, så den indgår som en naturlig del af indretningen og ikke løber med al opmærksomheden selv.

Ryd op og organiser!

Det lyder måske som et meget simpelt og åbenlyst råd, men uanset hvordan gaming stationen er placeret i jeres hjem, er det utroligt, hvor meget det gør, at der er opryddet. Organiser de omkringliggende ting så der bliver en slags overskudsagtig atmosfære omkring gaming stationen. Dette kan gøre, at den ikke vil fremstå så tydeligt i din indretning. Er du et ordensmenneske til fingerspidserne kan du dyrke de åbne hylder, men ellers kan æsker, kasser eller låger være din redning.