© Louis Poulsen

Interview med Louise Campbell

Bolig Magasinets læsere har allerede kåret Louise Campbell to gange som læserfavorit til Bolig Magasinets Design Awards. Nu har hun designet en ny übercool lampe for Louis Poulsen

1. marts 2012 af Pia Olsen


Hvorfor hedder lampen ‘LC Shutters’?
‘No Shit’ har været vores arbejdstitel i de mere end to år, lampen har været undervejs. Vi var i udgangspunktet ude efter at begå et simpelt projekt for en gangs skyld. Undervejs blev lampen omdøbt til ‘Oh Shit’, for kunne det overhovedet lade sig gøre? Det kunne det, og vi er i dag tilbage til ‘No Shit’. Det klinger måske ikke videre yndigt. ‘LC Shutters’ er noget mere spiseligt - men altså dens originalnavn er ‘No Shit’.

 

Hvordan vil du beskrive ‘LC Shutters’?
En venlig lampe, der giver et dejligt brugbart, og samtidigt blidt lys. Lampens lys er rart at sidde under, og i resten af rummet kan du se lyset fra de mange små lyspunkter.

 

© Louis Poulsen

Hvad har været den største udfordring?
Det er selvfølgelig ikke spor ligetil at forvandle en aluminiumsplade fra massiv, mørk og flad til blød, let og lysende. Der har været en usædvanligt tæt dialog mellem fabrik og tegnestue for at finde ud af, hvor langt det egentlig var muligt at gå. Vi har faktisk måttet fremstille et Georg Gearløs-værktøj til at lave netop denne lampe.

 

Hvad har været det sjoveste?
At opleve produktionsstarten og se, hvordan hvert led i fremstillingen bare kører. Og så forvandlingen, hvor aluminiumspladen stille og roligt fra maskine til maskine forandrer sig fra ubetydelig klat til karakterfyldt pendel. Det er rigtig sjovt for sådan en som mig at være vidne til.

 

Hvad er det vigtigste ting ved en lampe?
En lampe skal give godt lys. Godt betyder for mig i denne sammenhæng både funktionelt, nænsomt og stemningsfuldt.

 

Hvad betyder lys for en indretning?
Lyset er altafgørende for stemningen i et rum. Træder du ind et sted og tænker eller mærker: „Her er virkelig rart at være“, vil det næsten altid vise sig at være på grund af lyssætningen. Typisk vil den ikke være for voldsom, og lyset vil komme fra flere mindre kilder frem for få store.

 

 Pendel, ‘LC Shutters’, h 30 x dia 44 cm, hvid, 2.995 kr., farvet version, 3.695 kr., Louis Poulsen.

© Louis Poulsen

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...