Kage til morgenmad kan hjælpe dig med at holde vægten nede

Hvis du godt kan lide en kanelsnegl eller chokoladekage til morgenmaden, så behøver du ikke længere skamme dig - det kan nemlig hjælpe dig med at få styr på kosten, siger eksperter.

© iStock

Spis kage til morgenmad

For nyligt viste det sig, at is til morgenmad kan være godt for hjernen, og nu viser en ny undersøgelse, at en gang kage om morgenen også kan gøre underværker for dig.

I kageundersøgelsen fik overvægtige deltagere serveret en proteinrig morgenmad med en god portion kulhydrater og en dessert, for eksempel en kage eller donut.

Undersøgelsen viste, at disse deltagere havde nemmere ved at holde sig til den sunde kost end deltagere, som spiste en morgenmad med få kalorier og kulhydrater uden søde sager.

Undersøgelsen indikerede, at både timingen og sammensætningen af måltiderne spillede en rolle i vægttab.

Kulhydrater og protein til morgenmad kan gøre os mere mætte hele dagen igennem, og lidt søde sager nu og da gør det nemmere at holde trangen til flere søde sager nede, mener forsker Dr. Daniela Jakubowicz fra Tel Aviv University i Israel.

© iStock

Ernæringseksperter er skeptiske

Ikke overraskende forholder diætister og ernæringseksperter sig skeptiske over for undersøgelsen. Nogle mener nemlig, at dessert til morgenmad er helt forbudt og i virkeligheden kan øge trangen til søde sager.

Samtidigt mener andre, at det kan være okay at spise noget sødt til morgenmad, hvis det er en del af en sund kost.

Dog er eksperterne enige om, at en stor, balanceret morgenmad kan hjælpe dig med at holde vægttabet ved lige, da en solid morgenmad holder din sult nede og gør det nemmere for dig ikke at overspise resten af dagen.

Dessertgruppen tabte sig mest

Diætisterne er måske nok skeptiske, men ikke desto mindre tabte undersøgelsens kagespisende deltagere sig mest.

193 overvægtige voksne deltog i undersøgelsen, og den ene halvdel spiste en stor morgenmad indeholdende 600 kalorier med en dessert, mens den anden gruppe spiste en morgenmad indeholdende 300 kalorier.

Begge grupper spiste samme antal kalorier per dag, nemlig 1600 for mænd og 1400 for kvinder.

Efter 16 uger havde begge grupper tabt sig lige meget, men da de efter denne periode selv skulle styre kosten, havde gruppen med den lille morgenmad i gennemsnit taget 10,8 kg på, mens kagegruppen i snit havde tabt sig 6,8 kg.

Summa summarum er, at du godt kan snige en lille morgenmadskage ind, for eksempel med en kugle is til – eller sådan læser vi det i hvert fald.

Kilde: Live Science

HÅNDPLUKKET TIL DIG