Kay Bojesens Abe har fået to nye brødre i eg

Nu fås designikonet i to nye træsorter og som plakatkunst.

Kay Bojesen abe

Kay Bojesens Abe i eg

Et amerikansk mundheld lyder: "If it ain't broke, don't fix it", men i tilfældet med Kay Bojesens Abe er vi glade for, der ikke blev lyttet.

Bojesens absolutte best seller i træ har fået en makeover og kan nu fås i kombinationerne eg og ahorn eller eg og røget eg - foruden den klassiske kombination af teak og limbatræ.

De to nye varianter er skabt med den nordiske designarv for øje og lægger sig i kølvandet på tendensen med egetræ, som vi ser det hos Wegner og Børge Mogensen.

Oprindeligt var Aben tænkt som en knage til børneværelset, da den blev fremvist på børnemøbeludstilling i 1951, men siden er den blevet et designikon på lige fod med PH-lamper og Y-stole, og er ikke kun forbeholdt børneværelset.

Kaj Bojesen aber

Kay Bojesens Abe på plakaten

Ud over de to nye aber i flokken lancerer Kay Bojesen Denmark også fire plakater med den beskattede træfigur som fokus. Alle plakaterne er trykt på kanvas og indrammet i egetræslister med lædersnorsophæng, som vi kender det fra de gamle landkort i folkeskolen. En fin sammenfletning af mordere og retro.

Den ene er en designskitse af aben, den anden et selfielignende foto og de to sidste simulere reportagefotos fra en undervisningssituation og fra godnatlæsningen. Fine tilføjelser til en smuk billedvæg, hvis vi skal sige det.

Kay Bojesens Abe på plakat
Kaj Bojesen plakat

Abe i eg, 20 cm., 899,95 kr., plakater, b: 40 x h: 56 cm., 499,95 kr., plakat, 40 x 50 cm., 449,95 kr.

Abe-nyhederne er allerede i handlen.