10 nemme tips: Sådan giver du dit køkken mere sjæl

Køkkenet er hjemmets samlingspunkt og bør derfor være et rart sted at være. Her får du 10 simple tricks til at pifte dit køkken op med noget spræl og personlighed.

Giv dit køkken et twist

Køkkenet er desværre ofte et overset rum, fordi det skal være praktisk, have rene overflader og en stil, der falder i de flestes smag - i tilfældet af, at du skal sælge din bolig igen. Men du kan nemt rykke noget hygge og personlighed ind i dit køkken med forskellige småting, som nemt kan fjernes igen.

1. Slip af med de tomme vægge

Hæng noget kunst op, som du er glad for. Det giver personlighed og charme til de ellers kedelige vægge.

2. Sæt farve på

Mal en eller flere af væggene i en mørk farve eller sæt stormønstret tapet op. Det vil give en lækker kontrast til det hvide køkken, og store mønstre er behagelige at se på.

3. Pynt med bløde materialer

Dekorér med gulvtæpper og gardiner, som du normalt ville bruge i soveværelset eller i stuen. Det bløder stilen op og giver en hjemlig stemning.

TIP Brug dine gamle, men pæne tæpper på gulvet, eller find nogle i en genbrugsbutik, som kan tåle lidt af hvert. Det vil give noget varme til rummet.

4. Forkæl dig selv med en smuk vandhane

Vandhanen er et af de køkkenelementer, der bliver brugt allermest. Brug derfor lidt ekstra penge og tid på at finde den helt rigtige vandhane. Hvis du er glad for det moderne messinglook, så find en fin hane i messing og sæt dit eget præg på køkkenet.

TIP Fuldfør looket og skift de andre køkkenredskaber ud, så de passer til din nye vandhane.

5. Fine klapborde

Et klapbord er ikke kun praktisk i forhold til pladsmangel, de giver også et autentisk look til rummet. De kan findes i mange forskellige former og udskæringer. Find dem eventuelt i genbrugsforretninger, så de har lidt patina.

6. Lav dit eget spisebord

Spisebordet må gerne være det, du først ser, når du træder ind i et køkken, da det er med til at sætte stilen. Gør det unikt ved at bruge en speciel bordplade. Det kan for eksempel være en gammel dør eller måske noget andet, du har i huset.

7. Fremhæv bordbenene

For at gøre dit spisebord endnu mere specielt, kan du male benene i en flot farve. Du kan også vælge at skifte benene ud med nogle nye, som har mønstre eller noget andet unikt over sig.

8. Brug dekorationsplast

Dekorationsplast findes i alverdens farver og er selvklæbende. Det kan sættes på alle overflader, så det er kun fantasien, der sætter grænser. Dekorér eksempelvis dine køkkenlåger eller spisebord.

9. Sæt fokus på bagvæggen

I stedet for at renovere bagvæggen med nye fliser, så sæt tapet bag en glasplade. Det er meget billigere, det kan nemt skiftes ud eller fjernes, og så beskytter glaspladen tapetet mod snavs fra komfuret.

10. Gør overfladerne til dine egne

Skift grebene på skuffer og låger for at få dem præcis, som du gerne vil, eller mal dem i en cool farve.