3 must-haves til et ægte foodie-køkken

Er du glad for god mad, og holder du af at eksperimentere i køkkenet? Så bør disse produkter helt sikkert være i dit hjem.

Vi danskere er efterhånden blevet en nation af foodies. Og det er ment på den bedst mulige måde. Vi går op i, hvad vi spiser, vi sætter pris på gode kvalitetsvarer, og vi nyder at forkæle os selv og vores kære med ekstravagante smagsoplevelser.

Med de seneste års stigende interesse for kogekunsten er der desuden blevet sat skub i udviklingen af køkkenprodukter og -udstyr, der skal gøre tiden i køkkenet nemmere og sjovere; og som samtidig skal højne kvaliteten af det færdige produkt – nemlig maden.

Vi har i den forbindelse kigget nærmere på Electrolux' nye serie, Intuitive, der gør dig i stand til at bruge professionelle madlavningsmetoder derhjemme, så du kan invitere venner og veninder på en hyggelig aften med skøn mad.

Lav mad som en professionel med en intelligent induktionskogeplade

Det kan være svært at opnå samme niveau af smagsoplevelser hjemme som på en restaurant. Det skyldes blandt andet, at kokke benytter sig af særlige teknikker – og det kræver ofte særligt udstyr. Men nu er sådant udstyr blevet langt mere tilgængeligt for selv os helt almindelige danske madelskere. Se for eksempel den smarte og elegante SensePro-induktionskogeplade fra Electrolux, der – udover at kunne tjene sin helt almindelige funktion – er yderst egnet til brugen af sous vide-metoden.

Sous vide er en metode, hvor man vakuumpakker sine råvarer og tilbereder det over længere tid. Det gør for eksempel, at oksebøffer og -stege bliver brune yderst, mens midten vil få en smuk rosa farve jævnt fordelt over det hele. For at opnå det ønskede resultat kræver det dog, at maden holder en bestemt, fast temperatur gennem hele forløbet. Det sørger SensePro-kogepladen og det trådløse madlavningstermometer for.

Termometeret måler konstant temperaturen og kommunikerer med kogepladen, der automatisk justerer varmeintensiteten i overensstemmelse hermed. Kogepladen hjælper dig desuden med at sætte de helt rette indstillinger fra start, der afhænger af, hvad du vil lave, og hvilke råvarer du bruger. Alt, du skal gøre, er at benytte det indbyggede display til at vælge den kategori, du arbejder med. Det er nemt og intuitivt og giver dig nogle fantastisk lækre resultater.

Fremtryl lækre retter med en damp-ovn

Er du en ægte madlavningsentusiast er dette ovnen til dig. Bag dens elegante ydre gemmer der sig en masse smarte funktioner, der tillader dig at lave de skønneste retter, hvor både smag og konsistens spiller på sit højeste. Ud over de typiske indstillinger så som grill og varm-luft har man her også muligheden for at bruge professionelle tilberedningsmetoder såsom sous vide og damp, der giver et helt formidabelt slutresultat.

Med dampindstillingen kan man tilberede de lækreste grøntsager, det møreste kød samt saftigt brød med en sprød og glansfuld skorpe. Præcis som en ægte kok ville lave det. Og her er det bedste: Du behøver ikke at have en masse viden og forstand på de forskellige metoder og funktioner for at kunne gøre brug af dem.

Benyt det brugervenlige display, og så hjælper ovnen dig med at sætte de helt rigtige indstillinger. Så er du klar til at imponere middagsgæsterne.

Oprethold et lager af friske og sprøde råvarer

Der findes ikke god mad uden gode råvarer. Og nu kan dine grøntsager, frugter, kød, delikatesser og alle andre sager bibeholde deres friskhed i endnu længere tid. Med Electrolux’ nye 900 MultiSwitch-køle-/fryseskab kan du give alle dine varer de helt rigtige forhold, så både smag, farve og konsistens varer ved.

For eksempel kan salat holde sig markedsfrisk i mere end syv dage. Tricket er den særlige skuffe, der regulerer temperaturen og fugtigheden afhængigt af de varer, der skal opbevares.

Det kræver kun et enkelt tryk på det indbyggede display. På den måde kan du putte friske ingredienser i gryderne hver dag.

Læs mere om køleskabet og opbevaring af grøntsager her.