3 smukke farver, der giver dit køkken liv og personlighed

Drømmer du om at opgradere dit køkken med nye farver? Så læs med her, hvor vi giver inspiration til tre friske nuancer, der trender lige nu – og hvordan du sætter dem i spil.

Brunt Epoq køkken
© Epoq køkken af Elgiganten

Hvide køkkener har hittet i mange år, men efterhånden er nye toner begyndt at snige sig ind på både vægge, gulve og elementer. Flere og flere bytter de neutrale farver ud med friske, mere vovede nuancer, når de skal renovere eller bygge nyt. Og med god grund – for farver kan skabe en helt særlig stemning i dit leverum. Se bare her.

Tilbage til naturen

I den mere afdæmpede ende af farveskalaen finder du jord- og naturfarver. Særligt farven “greige”, en blanding af grå og beige, hitter i køkkenet lige nu, men støvet grøn og dyb skovgrøn er også blandt de mest populære nuancer i 2022.

Akkurat ligesom planter giver grønlige nuancer associationer til naturen, og de er derfor et perfekt valg, hvis du ønsker at skabe en rolig atmosfære i dit køkken. Kombinér for eksempel skabsfronter i en afdæmpet grøn farve med naturmaterialer som træ og sten for et harmonisk og stilrent udtryk, der er rart for både øjne og sind.

Epoq køkken i grønne nuancer

Støvede grønne nuancer hitter i køkkenet. De giver rare associationer til naturen og er samtidig nemme at kombinere med afdæmpede farver som hvid, grå og brun.

© Epoq køkken af Elgiganten

Pang og personlighed

Er du til indretning med wow-effekt? Så gå all in på din yndlingsfarve, også selvom den måske ikke lige passer ind i den gængse køkken-farvepalet.

Skarpe nuancer kan sagtens være elegante, hvis blot du bruger dem med måde og sørger for, at de spiller sammen med de øvrige farver og detaljer. Eksempelvis er en smuk tone som solskinsgul begyndt at dukke op i vores hjem. Den kræver måske lidt mod, men resultatet er unikt og iøjnefaldende – og så er gul solens farve, som giver lys og glæde. Hvem vil ikke gerne have den følelse, når de træder ind i deres køkken?

Gult Epoq køkken

I køkkenserien Epoq Trend kan du vælge mellem 26 forskellige toner – lige fra afdæmpede bundfarver til friske pangnuancer.

© Epoq køkken af Elgiganten

Sort elegance

Sort er ikke en ny farve i køkkenet, men den bliver brugt på nye måder. Hvor det tidligere var populært med sorte elementer hele vejen rundt, vælger flere nu at bruge den mørke farve i kombination med andre nuancer. For eksempel mørke fronter på køkkenøen og lyse eller farvede fronter på de øvrige skabe og skuffer i rummet.

Kan du lide at lege med styling og for eksempel skifte vægfarve ofte, kan en mørk bund være et godt valg til dine køkkenelementer. Sort og grå passer sammen med det meste, men tilføjer samtidig lidt mere karakter til rummet end en hvid overflade.

Sort Epoq køkken

Hos Epoq eksperimenterer de hele tiden med nye farver og materialer. Målet er at have et køkken for enhver og ethvert hjem – også dit!

© Epoq køkken af Elgiganten