3 tips til perfekte stegeresultater

Sådan minimerer du risikoen for branket eller brændt mad

Der er noget meditativt over at lave et godt hjemmelavet måltid, men realiteten er ofte anderledes i en travl hverdag, hvor du haster hjem fra jobbet – måske endda med børn og uendeligt mange praktiske punkter på to-do-listen. Det hele kan, bogstaveligt talt, brænde på. Læs videre her for at hente tre stensikre tricks til at opnå succes med madlavningen imod alle (førnævnte) odds.

1. FÅ INTELLIGENTE KOGEPLADER

Her er en hemmelighed, du måske ikke var klar over: Tidens avancerede teknologi kan hjælpe dig, så maden ikke branker eller brænder på. De nye intelligente flexInduction kogeplader fra Siemens har en særlig funktion kaldet fryingSensor Plus, der registrerer og måler temperaturen under hele tilberedningen og sikrer en jævn og præcis varmetilføring. Hver ret har sine faste indstillinger, så maden stort set passer sig selv.

2. DUP RÅVARERNE TØRRE, OG LAD DEM HVILE

Skal du stege fisk, kød eller grøntsager? Tag sagerne ud af køleskabet, før du gør noget som helst andet. Dup overfladerne tørre med køkkenrullepapir, så de ikke er fugtige (olie er dog ok), og lad dem hvile lidt ved stuetemperatur. Våd og iskold mad på en varm pande kan nemlig let klistre fast og brænde på. Med denne fremgangsmåde får maden endda en sprød og lækker yderside!

3. HÆLD OLIEN PÅ EN VARM PANDE (MED PLADS NOK)

Hæld olie på en varm pande, der i løbet af få sekunder vil fordele sig overalt og skabe en effektiv barriere mellem maden og panden (på en kold pande kan du faktisk let komme til at bruge dobbelt så meget fedtstof, fordi du ikke ser den varmespredende effekt ). Det er desuden vigtigt, at panden ikke er overfyldt, så du risikerer en temperaturreduktion og dermed ujævn stegning, hvor dine vegetarbøffer eller steaks bliver brændte ét sted og super fine et andet sted.

Bonustip! Siemens har specialudviklet udstyr med ekstra meget plads – herunder en glat stegepande, som matcher de intelligente flexInduction kogeplader.