4 kendte og deres køkkener

Se hvordan Monica Ritterband, Morten Heiberg, Erik Peitersen og Susane Rützou har indrettet deres køkkener.

17. november 2005

Morten Heibergs professionelle køkken

Den hurtigtsnakkede dessertkok elsker sit køkken som en trøje, der passer perfekt. Bordpladen kan han skære direkte i, og dampovnen kan gøre ham helt blød i knæene 

Tre ting, du ikke kan undvære i dit køkken
1.
Min dampovn fra Gaggenau. Det er en rigtig kokketing, men jeg tror på, at når dampovnen kommer ned i pris, vil den blive lige så almindelig i private husholdninger, som mikrobølgeovnen er i dag. Jeg er helt rørt over, at det kan lade sig gøre at dampe en fisk, som man kan i den ovn. Den er helt fantastisk. 

2.Røremaskinen fra Kitchen Aid er en af mine absolutte yndlingsting. Det er en meget robust maskine, der bare kører, når jeg har brug for det. Den kan tåle at blive brugt, uden at man behøver at tage særlige hensyn til den.

3. Denne japanske kniv fra Damask er lavet efter samme teknik som et samuraisværd. Den er ubeskrivelig skarp og uundværlig til at skære grøntsager og frugt med. Mange tror, at de kan klare sig med én køkkenkniv, men du har brug for flere køkkenknive, ligesom du har brug for forskelligt værktøj. Du kan jo heller ikke slå søm i væggen med en skruetrækker. Jeg købte kniven i Tokyo for kort tid siden, og allerede efter to uger er den blevet et af mine yndlingsredskaber.

Morten Heiberg har valgt elementer fra Poggenpohl i farven antracitgrå. Ovnen er fra Gaggenau, og klinkerne på gulvet er fra Evers. www.dessertcirkus.dk

 

Monica Ritterbands kunstnerkøkken

Monica Ritterbands køkken er hendes ?godmorgen-rum?, personalekantine og personlige galleri. Her omgiver hun sig med egne værker, og hvert et hjørne emmer af livsglæde og farverige historier

Tre ting, du ikke kan undvære i dit køkken
1.
Min ?Human messenger? er helt uundværlig for os. Jeg holder meget af de håndskrevne beskeder. Der er så meget mere kærlighed i dem end i en sms. Min Messenger står på sin bestemte plads i køkkenet, så vi altid ved, hvor vi skal se efter beskederne eller huskeseddelen. Denne her hedder ?Human Flower? og er en af de otte Human messengers, jeg har designet for stålfirmaet Proform.

2. Skrællekniven bruger jeg hver morgen, hvor jeg spiser gulerødder og æbler sammen med et stykke ristet rugbrød med honning. Nu er jeg sågar begyndt at samle på sjove og anderledes skrællere. Skrællekniven er fra Gallerie La Fayette i Frankrig.

3. Jeg drikker altid kaffe af min personlige ?Musica?-kop fra Royal Copenhagen. Jeg synes, det er sjovt at drikke kaffe af mit eget design.

Kanden er et arvestykke fra Monica Ritterbands mormor og sølvbakken har Monica arvet fra sin fars faster. De to grønne art deco-skåle er genbrugs-fund fra det kongelige svenske porcelænsfirma Rørstrand.

I Monica Ritterbands køkken er stilrene Boform-underskabe sat sammen med gamle, hvidmalede vitrineskabe og et romantisk Toni-armatur. De mange farverige kunstværker, der lyser op på vægge og hylder, sørger for den kunstneriske og personlige stemning. Dugen Humans er fra Georg Jensen Damask.

 

Susanne Rützous romantiske køkken

Tøjdesigneren drømmer om et køkkenalrum, men nøjes indtil videre med et hul i væggen ind til spisestuen. Køkkenet er oprindeligt fra 1970?erne, men er fikset op med hvid maling.

Tre ting, du ikke kan undvære i dit køkken
1. Tekopper og tekande fra Tonfisk, fordi jeg drikker meget te. Alt fra grøn te til indisk chai. Jeg kan bedst lide kopper uden håndtag, og det er rart med kopper med termoeffekt, så man kan holde på dem uden at brænde fingrene. Kanden er utraditionelt tænkt, men alligevel funktionel.

2. Jeg er totalt afhængig af stearinlys, og jeg har oceaner af lotusstager i mange forskellige farver. Jeg kan godt lide at pynte op med levende lys på min løber fra Indien, når vi har gæster, for det er hyggeligt. Parfumeflakonerne er også fra Indien.

3. Fordi lejligheden er så stor, kan vi tillade os at have store ting som den fantastiske rispapirlampe fra Habitat. Vi er nok nødt til at smide en del af alle de store ting ud, når vi engang flytter herfra. Hullet i væggen er også dejligt, fordi det skaber forbindelse mellem stuen og køkkenet.

Susanne Rützou har taget udgangspunkt i det oprindelige køkken. Underskabene er malet hvide og grebene skiftet. Hun har planer om inden længe at bejdse bordpladen sort.

 

Erik Peitersens gør det selv-køkken

Handymanden kendt fra Roomservice og vært på TV 2s boligprogram ?Huset? har naturligvis selv lavet sit køkken, der er sydlandsk inspireret, kan tåle at blive brugt ? og bliver det flittigt

Tre ting, du ikke kan undvære i dit køkken
1.
 Komfuret fra Ilve
Mit komfur er essentielt. Jeg ville gerne have haft et ildsted, men da det ikke kunne lade sig gøre, blev det i stedet et gaskomfur, hvor jeg kan se ilden. Jeg har tidligere haft et gammelt gasbord og tre blus i protest, men jeg savnede en stor ovn og købte derfor dette komfur i Italien.

2. Chokoladekop med guldkant
Jeg bliver glad, når jeg ser min kop, som jeg har fundet i en container. Jeg drikker kaffe af den hver morgen. Selv om det er hårdt, holder jeg meget af, at ting forgår. Man bruger dem noget tid, så forsvinder de, og man får noget nyt. Når levealderen er overstået, så græder man og finder en ny, man bliver glad for.

3. Dunk med 15 liter italiensk olivenolie
Jeg er fuldstændig hysterisk med olivenolie. Det er grundingrediensen i god madlavning. Når vores 15 liters dunk er tom, går vi langsomt i panik og er nødt til at tage til Italien og fylde den op igen.

Erik Peitersens køkken er et sammensurium af materialer fra forskellige dele af verden. De blå og hvide fliser på væggen stammer fra en gammel villa i Hellerup, bordpladen er fra Fregatten Jylland, og gulvklinkerne i vulkansk ler er købt i Verona i Italien. Køkkenmodulerne er fra Ikea, men Erik kunne ikke dy sig for selv at bygge videre på dem. Rullebordet og emfanget har Erik selv lavet.

www.erik-peitersen.dk

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...